Wpis z mikrobloga

#polityka #bekazpisu #bekazkonfederacji xDDD Kolenda Zaleska pyta Bryłkę czy czternastoletnia dziewczyna, która została zgwałcona powinna urodzić dziecko a ta gada, że to sprawa marginalna i próbuje przerzucić temat na migracje a potem obraża dziennikarkę xDDDD merytoryczna partia xD
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 410
swoją drogą trolle wczoraj lecieli z przekazem na twitterze o tej zgwałconej 14 latce i walili w Konfe xd

@Olek3366: a gdyby ta była twoja córka, to kazałbyś jej nosić dziecko gwałciciela?
  • Odpowiedz
via Android
  • 12
@gorzki99 odpaliłem teraz powtórkę i dopiero teraz to widzę

@Madoxxx dziwne jest to, że cała konfa ma tu jasny pogląd ale boi się go jasno wyłożyć xd a dlaczego? Bo wtedy magia "niskich i prostych podatków" przestałaby działać xd
  • Odpowiedz
@dqdq1 @szychun @Pilaf nie no się śmieje że dziennikarka szczególnie Kolenda leci przekazem trolli od Romana
Ale tak szczerze to jest dobre pytanie, uderza w głowę i wywleka hipokryzję konserwatystów
Ja osobiście jestem za legalną aborcja i gdyby nie daj Boże g---t spotkał kogoś choćby z mojego otoczenia to sam bym zabiegał o aborcję...nwm wyjedź nawet do Niemiec bez problemu czy co patrząc na to jaki mamy kraj
  • Odpowiedz
@szychun: nawet jeśli to sprawa 1 na milion trzeba obalać tym rozmawiać bo może to spotkać każdego z nas albo kogos z naszej rodziny. Nikt nie spodziewał się, że kobieta umrze na oddziale położnym a jednak, cała polska o tym mówiła
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@tytus-romek-i-atomek twierdzisz, że w Polsce nie dochodzi do sytuacji gdy małoletnia staje się ofiarą gwałtu? I że taki problem ogólnie nie istnieje? A jeśli nawet dotyczy stosunkowo małej liczby osób to takie osoby powinny być przymuszone przez prawo tylko do jednego wyjścia?

Znalazłem na szybko coś takiego, co prawda mówi on ogólnie o przestępstwach seksualnych wobec nieletnich ale też jest pewnym odniesieniem statystycznym do tej konkretnej sprawy. Znajdź mi coś podobnego
  • Odpowiedz
@szychun: powiem więcej, zgwałcona 14 latka która musiała urodzić dziecko zdarzyła się w Polsce JEDEN raz w historii. Natomiast wypadki lotnicze z udziałem ptactwa to w samym 2018 roku było ponad 600 przypadków. Przestanmy zajmować się marginalnymi i nieistotnymi sprawami a zainteresujmy się rzeczami które mają realny wpływ na nasze życie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@tytus-romek-i-atomek nikt nie twierdzi, że w Polsce każda nieletnia wychodząca z domu może stać się ofiarą gwałtu i zajdzie w ciążę. Nie znam statystyk, nie wiem skąd Ty bierzesz te dane ale do takich sytuacji zwyczajnie może dojść. Nie rozumiem czemu państwo ma w tym aspekcie przymuszać do czegokolwiek, a politycy o taka sprawę mają nie być pytani. Ta sprawa nie jest marginalna i nieistotna tylko ma wymiar indywidualny a nie
  • Odpowiedz
@szychun: a co z pogryzieniami przez bobry? Czemu politycy nie chcą wypowiadać się na temat pogryzień przez bobry a przecież dochodzi do nich częściej niż do urodzen dzieci przez zgwałcone 14 latki. W 2013 roku bóbr zagryzł człowieka NA SMIERC! CZEMU POLITYCY O TYM MILCZA?
  • Odpowiedz