Wpis z mikrobloga

@SilesianPill: jeżeli ten dom jest na przedmieściach np. Konina to powinien być pierwszy do urealnienia cen tj max 200k biorąc pod uwagę $ jaki trzeba włożyć w remont, a potem utrzymanie tego
  • Odpowiedz
@Sabarolus: nie wiem, ale ciężko mi uwierzyć, że ktoś opyla jakikolwiek domek za 2.5k/m2 bez poważnych mankamentów xD mam rodzinę w Polsce B/C, jako hobbystyczny lurker otodomu za tyle to tam widziałem tylko jakieś SSZ na zadupiu.
  • Odpowiedz
@Zielonka021124: Nie no, pytam serio ile Twoim zdaniem jest wart na oko 30-letni dom po środku niczego? Kto miałby za to zapłacić 500-600k? Taka nieruchomosc mógłby kupić jakiś lokalny rolnik jeżeli w pakiecie byłaby ziemia rolna. Jeżeli masz robote zdalną to pewnie jest dobrze płatna i sam pobudujesz sobie coś współczesnego (jasne - wyjdzie sporo drożej).
Jak nie masz roboty zdalnej to nie wiem jak jest sens kupic taki dom
Sabarolus - @Zielonka021124: Nie no, pytam serio ile Twoim zdaniem jest wart na oko 3...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Sabarolus: nie mówię, że ja uważam, że ten domek jest X warty, czy że za X bym go kupił, po prostu wyraziłem zdziwienie, że w ogóle takie ceny z metra się pojawiają przy obecnym baniaku na rynku, i że nie pchałbym się w to, bo jak jest aż tak niska, to na pewno jest za tym jakiś duży chochlik. Tzn. nie pchałbym się w to w ogóle niezależnie od ceny,
  • Odpowiedz
po prostu wyraziłem zdziwienie, że w ogóle takie ceny z metra się pojawiają przy obecnym baniaku na rynku

@Zielonka021124: chore ceny we wsiach po środku niczego są tylko wirtualne - tj. takie nieruchomości albo są wystawione po wieczność, albo ostatecznie schodzą, ale w cenie znaaacznie niższej. W tym przykładzie widać, że komuś jednak na sprzedaży zależy bo w 2 miesiące zszedł z ceną z 590k na 460k.
  • Odpowiedz
po prostu wyraziłem zdziwienie, że w ogóle takie ceny z metra się pojawiają przy obecnym baniaku na rynku,

@Zielonka021124: Nie ma chętnych. Możesz wystawiać za milion, ale nikt nie kupi. Za 500k tez nie. Twoją jedyną szansą jest wystawienie w tak niskiej cenie, by ktoś pracujący zdalnie się skusił - na zasadzie okazji.

Może uda się sprzedać za 200-300k. Prędzej 200 niż 300. Bo w ten dom trzeba włożyć kupę kasy, a
  • Odpowiedz
  • 37
@kamil-tumuletz @michal0110 @Yuri_Yslin
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU @Sabarolus @Zielonka021124
@SilesianPill: To jest 5 km od mojego domu. Najlepsza praca w promieniu 30 km, to praca magazyniera w centrum dystrybucyjnym Dino, 5 k za rękę, na 3 zmiany.
Jeszcze od siebie dodam że, jakieś kina, baseny i inne rozrywki dla życia prywatnego, są w wymierającym Kutnie i Włocławku 35 km od tej chaty, w tym jakieś dobre szkoły średnie. Moją rozrywką
  • Odpowiedz