Aktywne Wpisy

Piotrek7231 +163
Tak wyglądały kiedyś lane poniedziałki #lodz 2004 może 2005

źródło: temp_file9096405350221845659
Pobierz
Na zdjęciu rodzinka - finał córeczki. Ojciec u góry. JEGO MINA. On jest bogatym przedsiębiorcą poznańskim, jest wyjątkowo majętny. Jego córeczka pracowała w sklepie z bielizną.
W bardzo dużym skrócie:
1. Laska prowadzi instagramy od lat i przymierza tam ubrania, bieliznę.
2. Miała męża - szczupłego metala, ale się z nim rozwiodła, bo jak dużo schudła (i tak jest plus size, ale była dwa razy tyle), to uznała, że może więcej.
3. Relacjonowała związki z Chadami,
W bardzo dużym skrócie:
1. Laska prowadzi instagramy od lat i przymierza tam ubrania, bieliznę.
2. Miała męża - szczupłego metala, ale się z nim rozwiodła, bo jak dużo schudła (i tak jest plus size, ale była dwa razy tyle), to uznała, że może więcej.
3. Relacjonowała związki z Chadami,

źródło: ornelia
Pobierz
zbieram się do zrobienia badań, aby wiedzieć czy wszystko ze man okej. Niedługo kończę 26 lat i pomyślałem że to fajny czas aby zweryfikować czy wszystko jest okej - zwłaszcza, że odżywiam się raczej mało zdrowo, mam mało snu - dużo pracuję.
Niestety nie znam się na badaniach i nie wiem na co zwrócić uwagę. Kiedyś byłem na NFZ z chęcią zrobienia badań, to powiedzieli mi że za młody jestem (nie opłacało się finansowo pewnie).
Chciałem sprawdzić swój stan zdrowia, poziom testosteronu, no i wątroby gdyż kiedyś miałem bardzo mocną kurację #izotek.
Powiedzcie mi co byłoby najlepiej zrobić?
Myślę o prywatnej placówce, np: ALAB - polecacie jakiś konkretny zestaw badań?
Bo poza morfologią, testosteronem - nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę
Niedługo wchodzę na #cateringdietetyczny, plus mam zamiar troszkę zadbać o pewne rzeczy tj. nawodnienie i więcej snu, więc akurat mógłbym sobie za kilka miesięcy porównać czy coś się poprawiło.
Z góry dzięki za podpowiedzi!
#zdrowie #medycyna #mirkokoksy #testosteron #trt #badania #pytanie
morfologia
mocz
pakiet wątrobowy
Ogólnie myślałem o wzięciu tego zestawu, bo widzę, że jest promocja. Myślisz, że to będzie okej?
Czy raczej jest jakis zestaw badań, który by bardziej odpowiadał?
Chyba, że robisz to kupując oddzielne badania, a nie cały pakiet?
Co to zestawu to nigdy go nie brałem. To taki zlepek po trochu wszystkiego, np. z wątroby jest tylko alt. Ja kupuje całe pakiety tak jak napisałem, a te niektóre rzeczy tylko pojedynczo jak np. ob, crp, glukoza. Jak badam wątrobę czy trzustkę to wole wziąć pełny pakiet.
Ale ogólnie Twój
a te promki u nich to scam, czasem nawet drożej niż w cenie regularnej jest xd
@Vadzior: Z tym bym uważał bo jeszcze wyłapie skierowanie do szpitala xD
do szpitala też nie trzeba się stawiać
dodatkowo może dostanie max usg (co też w sumie na plus)
Mówię jej o tym, dodatkowo miałem jakieś szumy w głowie, a miałem wylot za dwa tygodnie. Dlatego zasugerowałem, czy można byłoby chociaż zrobić badania krwi, to czułbym się bezpieczniej.
wszystkie swoje bóle opisz, nie ma w tym nic dziwnego, musisz po prostu trafić na dobrego lekarza, tym bardziej jak wcześniej nigdy się nie badałeś, a co nie przepisze to sobie dokupisz sam
i skoro miałeś kucie w żebrach to koniecznie wątroba+trzustka+lipidogram+usg
Na NFZ dzisiaj zrobiłem to co na zdjęciu + dołożyłem prywatnie:
- Testosteron Całkowity
- Testosteron wolny
-
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDorzuciłbym jeszcze crp, b12, elektrolity, żelazo - wyjdzie ze 150zł z hakiem za to wszystko.