Wpis z mikrobloga

Mentzen wk*rwił mnie tym stwierdzeniem, że kobieta musi przymusowo urodzić dziecko z gwałtu albo takie z Downiakiem. Nie zagłosuję na tego clowna. Oddam swój głos na dr. Artura Bartoszewicza. W jakiejś audycji radiowej mówił, że prywatnie popiera dawny kompromis, ale jeśli Polacy w referendum wypowiedzą się za liberalizacją to uszanuje jako konserwatysta decyzję narodu.

#polityka #bekazpisu #bekazkonfederacji #konfederacja #bartoszewicz #wybory #4konserwy #takaprawda #przemyslenia #aborcja #rozowepaski #medycyna #zdrowie #polska
vanschout - Mentzen wk*rwił mnie tym stwierdzeniem, że kobieta musi przymusowo urodzi...

źródło: 1000010601

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vanschout: Nie widzę powodu dlaczego dziecko miałoby ponosić karę za wybryki swojego ojca. Dziecko można urodzić i oddać do adopcji jeśli matka go nie będzie chciała, tyle.
  • Odpowiedz
Nie widzę powodu dlaczego dziecko miałoby ponosić karę za wybryki swojego ojca.

@Mathas: bo jesteś jeb*anym ignorantem i nieukiem. W dodatku pomijasz tutaj fakt że kobieta nadal musi to dziecko urodzic. To nie jest jakaś j----a idylla i ciąża wiąże się z licznymi potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia i życia matki.

Ale taki egoistyczny przygłup tego nie zrozumie.
  • Odpowiedz
@JuliuszSlowacki: Nie pieprz mi głupot, gadasz o urodzeniu dziecka jakby to było rocket science, a kobiety robią to od tysięcy lat. Oczywiście, że to wysiłek dla organizmu i ciała, ale dalej nie jest to powód dla którego miałbym zgodzić się na zabicie niewinnego dziecka. Nie chcesz dziecka to oddaj do okna życia i tyle.
  • Odpowiedz
Nie pieprz mi głupot, gadasz o urodzeniu dziecka jakby to było rocket science, a kobiety robią to od tysięcy lat.

@Mathas: I umierały setkami tysięcy. Dzisiaj nadal jest to ogromne ryzyko powikłań, nie mówiąc już o kwestiach okołospolecznych. Ale spoko, pokazuj dalej jakim ignorantem jesteś ty i tobie podobne ćwoki.
  • Odpowiedz
nie jest to powód dla którego miałbym zgodzić się na zabicie niewinnego dziecka

@Mathas: Jeśli ktoś w A.D. 2025 na usunięcie płoda mówi 'zabicie dziecka', to mentalnie pasuje do państw wyznaniowych typu Iran. Bycie tak zacofanym po prostu nie przystoi białemu człowiekowi.
  • Odpowiedz
@PunIntended: Jak ktoś w w A.D 2025 na zabicie nienarodzonego dziecka mówi "usunięcie płoda", to mentalnie pasuje do Państw wyznaniowych typu Iran, gdzie uważa się, że jeden człowiek może "posiadać" drugiego i decydować o jego życiu lub śmierci. Bycie tak zezwierzeconym po prostu nie przystoi białemu człowiekowi.
  • Odpowiedz
@bednar_WSRH: Nie potrafisz nawet wymyślić swojego komentarza, więc kopiujesz cudzy. Ale mniejsza o to. Trzeba było więcej słuchać na pszyrce w szkole a mniej Radia Maryja lub podobnych, to może byś teraz nie błyskał głupotą ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@PunIntended: jesteś na tyle mało ogarnięty, że nawet nie rozumiesz dlaczego to zrobiłem.
Nie wiem skąd wziąłeś to Radio Maryja. Skąd wiesz czy ja w ogóle jestem wierzący? Słuchałem na "pszyrce". I dlatego właśnie wiem, że nowe życie powstaje w momencie zapłodnienia komórki jajowej, a nie w momencie z d--y wziętych 12 tygodni od zapłodnienia.
  • Odpowiedz
że nawet nie rozumiesz dlaczego to zrobiłem.

@bednar_WSRH: Ponieważ myślałeś, że to będzie błyskotliwa riposta. Nie była. Wiesz że życie powstaje w momencie zapłodnienia komórki jajowej, a nie wiesz, że nikt normalny nie mówi 'nienarodzone dziecko' na płód czy zygotę? Sam stawiasz się poglądowo na poziomie takiej Kai Godek. To podobny poziom co Iran czy inne turbaniarze.

Skąd wiesz czy ja w ogóle jestem wierzący?

@bednar_WSRH: Bycie gorliwie
  • Odpowiedz
@PunIntended: Nie była w Twoim mniemaniu.
Nazewnictwo nie zmienia stanu faktycznego, czyli że jest to człowiek w konkretnej fazie rozwoju. Z niego nie wyrośnie pies, truskawka czy jabłoń. Zawsze będzie to człowiek. Z faktami się nie dyskutuje. Jeśli nie jest to człowiek to powiedz mi co świadczy o byciu człowiekiem.

Absolutnie nie stawiam się na równi z Kaja Godek. Akceptuję 3 główne przesłanki.
Najzwyczajniej w świecie uważam, że każdy dorosły człowiek
  • Odpowiedz
Dziecko można urodzić i oddać do adopcji jeśli matka go nie będzie chciała, tyle.

@Mathas: No tak, "tyle". Bo to takie nic donosić ciążę i urodzić. Przykro mi, ale choćbyś się wściekł, tupał nogą i rozrywał na sobie ubrania ze złości i niedojrzałości, to kobiety, które spotkała tragedia gwałtu, mają moralne prawo usunąć ciążę. Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
@PunIntended: Nie była w Twoim mniemaniu.

Nazewnictwo nie zmienia stanu faktycznego, czyli że jest to człowiek w konkretnej fazie rozwoju. Z niego nie wyrośnie pies, truskawka czy jabłoń. Zawsze będzie to człowiek. Z faktami się nie dyskutuje. Jeśli nie jest to człowiek to powiedz mi co świadczy o byciu człowiekiem

@bednar_WSRH: Dobrze powiedziane "będzie". Nie wiem co mogłoby być lepszą definicja niż ta medyczna. W ogóle chyba nigdy
  • Odpowiedz
  • 1
@myemye94 nikt nie mówi, że to nie będzie miało wpływu na zdrowie psychiczne kobiety bo oczywiście będzie. Wysłanie mężczyzny podczas wojny do okopu też ma wpływ na jego psychikę i często jest wbrew jego woli. Niestety tak to już jest. Ale jak trzeba to zawsze można gwałciciela powiesić z tym nie mam najmniejszych problemów. W przypadku dokonania aborcji w takim wypadku kobieta nie powinna być oczywiście karana ale osoby przeprowadzające aborcję
  • Odpowiedz