Wpis z mikrobloga

Z jakimi rodzajami wrzucania biegu wstecznego sie spotkaliscie?
Ja mialem stycznosc z:
Wsteczny na miejscu 6 biegu
Podniesienie pierscionka i w miejscu 1 biegu
Podniesienie pierscionka i w miejscu 2 biegu
Wcisniecie calej galki i chyba na miejscu 1 biegu (nie pamietam ale bylo to w a3)
#samochody #motoryzacja
Mdx91 - Z jakimi rodzajami wrzucania biegu wstecznego sie spotkaliscie?
Ja mialem sty...

źródło: bieg-wsteczny

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NuklearnySzpadel: @vieniasn Rozwiązanie z BMW do rzyci i zazwyczaj zamiast wstecznego jedynka wchodzi. Najlepszy jest pierścień do góry i cyk jedynka, nie ma problemów z wbiciem przez przypadek jedynki, a i równocześnie umożliwia szybkie manewry na parkingu typu jedynka-wsteczny-jedynka-wsteczny. @Mdx91 No to lecimy: 1) pierścionek i wsteczny na jedynce (najlepsze rozwiązanie) 2) bez niczego na lewo od jedynki (patrz BMW, beznadziejne rozwiązanie, bo zazwyczaj 1 a nie wsteczny
  • Odpowiedz
@Mdx91: stary vw LT kamper tam wsteczny był na miejscu 5 przy czym cała skrzynia biegów była odwrotnie bo silnik był przed przednią osią centralnie, pierwsza jazda to był prawdziwy wyczyn u góry były 2 4 a na dole 1 3 R i nie pamiętam czy w takiej kolejności czy jescze dodatkowo od prawej do lewej Raz przy zmianie biegu znajomy prawie wyleciał przez szybę przez wbicie złego biegu.
  • Odpowiedz
@vieniasn, ja z tym ułożeniem miałem do czynienia raz, w E61. Generalnie zabawna historia. Pomagałem znajomemu przewieźć je pod pracę jego żony. On jechał E46, świeżo odebranym z naprawy po kolizji. Wyjazd z bramy na wstecznym. Wpuścili mnie, wyjechałem na drogę, a tu jedynki nie mogłem przez chwilę trafić xD W końcu się udało. Potem, będąc prawie u celu, zjeżdżając z al. Sobieskiego we Wrocławiu dostałem strzała w bok. Gość
  • Odpowiedz