Wpis z mikrobloga

• 246
@pasta_alla_carbonara: no i nie zapominajmy, że to że jest świetną kucharką nie znaczy że jest świetnym nauczycielem i ogarnięcie całej kadry może spowodować spadek jakości.

A podniesienie cen, i zaczęcie serwowania "gówna" by tylko sprowokowało tego idiotę aby pójść zrobić reweryfikację, i babka dopiero by miałą przechlapane od wściekłych wyznawców bo "dorobić się chce j----a"

JUST OPEN FRANCZYZĘ BRO, zbuduj mcdonalda na schabowym
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: poprostu może gotować tyle ile dotychczas i po wyprzedaniu wszystkich dań zamykać lokal. Sytuacja idealna, bo nie musisz się martwić, że zmarnują jej się produkty, które kupuje, żeby gotować dania.
  • Odpowiedz
Wybiorę tylko kilka cytatów które mają choć nikła łączność ze światem realnym, strasznie odleciałeś przy większości

często się nie opłaca zatrudnić 2 kolejnych osób na pełny etat, bo nagle wzrosły obroty o kilkadziesiąt procent

@pasta_alla_carbonara: gdyby tylko dało się zatrudnić jedną osobę, ach to polskie prawo i zatrudnianie w duecie, nie bardzo tylko rozumiem dlaczego miałaby kogoś zatrudniać,
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: Tym bardziej że pewno czesc klientów to typowe p--------e którym jak powiesz ze nie ma już jedzenia to będą się mądrzyć, a pewno i obrażać czy inne gówna. Gość ma straszne zasiegi i ogląda go cały wachlarz ludzi. Rozumiem ruch tej kobiety bo pewno się to nie zepnie zatrudniając kolejne osoby
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: kultura z--------u plus ta narodowa cecha zgrywania eksperta od wszystkiego - w szczególności w kwestii przedsiębiorczości, gdy nie mieli z tym nic wspólnego (bo to trzeba by było wyjść z piwnicy). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przecież można też zwiększyć ceny, co rozwiązuje zarówno "problem" nadmiaru klientów, jak i opłacalności dodatkowych pracowników.

@wstanczyk: juz widze te naglowki - "Chciwy przedsiebiorca na fali popularnosci otrzymanej dzieki znanemu jutuberowi momentalnie podniosl ceny". I zdjecia chciwej baby z Radomia badz inne dowolne. Na 99% tak by to wygladalo i skonczyloby się na jeszcze wiekszym hejcie :)
  • Odpowiedz
@Deska_o0: @wstanczyk przecież jakbyście mieli więcej zapłącić, albo odbić się od drzwi, to bylibyście pierwsi do k-------a na nią.

Babka prowadziła od 30 lat bar dla określonej klienteli, i nagle się zespawnowała banda roszczeniowych NPC którzy nie rozumieją że ktoś może podjąć decyzję o własnym biznesie.

Właśnie też o typ klienta jej chodziło
  • Odpowiedz
@Rad-X: jeżeli zamierzasz przedstawiać własne urojenia jak fakty to mnie nie wołaj, to nie ma sensu, zwłaszcza że całkowicie pomijasz to co pisałem ja.
  • Odpowiedz
@pjk13: musiałaby wydać wszytko co ugotowała więc jednak trochę pracy by doszło, ale jak pisałem wcześniej, mając pewność że wszystko zejdzie mogłaby gotować nawet mniej.
Wybrała zamknięcie knajpy i jak widać znaleźli się nawet ludzie którzy bronią tak irracjonalnego, żeby nie napisać idiotycznego ruchu.
  • Odpowiedz