Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #s--s

Słucham podcastu na https://x.com/i/status/1905903707910242490

Facet postawił tam tezę, że w wieku 18 lat chłopak jest nic nie warty na rynku matrymonialnym, a wszystko co najlepsze dopiero przed nim. Natomiast w przypadku kobiet zależność jest odwrotna. Nic odkrywczego względem tego, co tutaj się nieraz argumentuje. Jednak jest jeden aspekt o którym wielu tutaj zapomina - faceci również się starzeją, wystarczy ustawić na aplikacjach randkowych parametry wiekowe np. 40+, 50+ i okazuje się, że większość tam ma brzuchy piwne, zakola, kartoflane twarze, głębokie zmarszczki, nadwagę, otyłość, wygląd tura a nie greckiego boga, co bezlitośnie obnażają nawet najmodniejsze i drogie ciuchy. Jeżeli punktem wyjściowym atrakcyjności, starzejącym się jak wino, będzie Brad Pitt lub Georgre Clooney, okaże się że takich mężczyzn jest ledwie garstka. Odnoszę wrażenie, że faceci mają nieco nierealne wyobrażenia o tym, że z wiekiem ich powodzenie wśród kobiet będzie tylko wzrastać i będą przebierać wśród młodych kobiet jak w ulęgałkach. Taki facet może zarabiać duże pieniądze, ale jeżeli ma słabe geny i przez lata prowadził tryb życia, który niekorzystnie odbił się na jego wyglądzie oraz zdrowiu, uważa siebie za atrakcyjniejszego na rynku matrymonialnym od Oskarka walcząc z nim o względy Julki? I wierzy, że ona będzie patrzeć na niego z pożądaniem i będzie mu wierna i oddana? Na czym takie przekonanie jest oparte? Może mam autyzm i nie ogarniam, ale serio jest to dla mnie dość niejasne.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Starzy faceci to jedynie mogą być atrakcyjni bo do tego czasu dorobili sie i potem rozpieprzają ten hajs idk, a było coś takiego że facet ma 2 peaki atrakcyjności jeżeli chodzi o wiek i to jest 21 do 23 lata jakoś (peak fizyczności i w miare emocjonalnie dojrzały ) i potem kolejny około 30 jak już jest ustabilizowany życiowo. Dla faceta po prostu wiek nie ma tak dużego znaczenia
  • Odpowiedz
Jeżeli punktem wyjściowym atrakcyjności, starzejącym się jak wino, będzie Brad Pitt lub Georgre Clooney, okaże się że takich mężczyzn jest ledwie garstka.

@mirko_anonim: c.k.d. że faceci typu "zwykli" z wyglądu są dosłownie niewidoczni dla bab a redpillaki utrzymują ten status quo

Może mam autyzm i nie ogarniam, ale serio jest to dla mnie dość niejasne.

@mirko_anonim: jedna książka prof. Lwa-Starowicza wystarczyła mi do zorientowania się, że te wszystkie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @greenbong, ale jakie to ma znaczenie, że 18 latek nie ma nic do zaoferowania matrymonialnie? Przeciętna różowa w tym wieku nie myśli o pieluchach, a mam wrażenie, że te kolorowo-pillowe nauki starszych panów fokusują się na mentalu, że biologiczny imperatyw nakazuje, aby kobieta do 25 lat urodziła dzieci najlepiej sporo starszemu mężczyźnie i oni zdają się w to wierzyć, bo przegapili zmiany obyczajowe ( ͡
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Oczywiście te wykresy SMV redpillowskie to brednie na resorach. Większość facetów po 30 rż to już czesto wraki życiowe, i taka jest prawda. Te wykresy tyczą się gości którzy byli, są i będą przystojni, bo mają dobre geny + dbają o siebie, ale również pieniądze podnoszą ich status. Mam znajomych 30-40 latków i to jest czesto dramat. Siedzial jeden z drugim, nie robiąc nic oprócz pracowania po 50+ godzin
  • Odpowiedz
@mirko_anonim porównywanie starzenia się zwykłych ludzi do starzenia się aktorów jest mocno zabawne XD większość aktorów chodzi na zabiegi kosmetyczne i robi operacje plastyczne by możliwie najdłużej wyglądać ok. Jak człowiek robi sobie operację plastyczną (odejmując skórę wiszącą, nadmierną) u chirurga to często nie widać że było coś robione, jak widzimy że ktoś coś zrobił sobie z twarzą to prędzej jest to wypełnianie botoksem lub zmiana układu kostnego w twarzy które
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zacznijmy od tego, że faceci nie zyskują z wiekiem automatycznie. To nie jest bonus za sam fakt istnienia. Ale... mają coś, co kobiety z wiekiem tracą - możliwość budowania wartości. Męska atrakcyjność nie wynika z metryki, tylko z tego, co z tym czasem zrobisz.

Brad Pitt nie jest atrakcyjny dlatego, że ma 60 lat. Jest atrakcyjny, bo wygląda, jakby zainwestował każdy rok w swoją siłę, styl, dyscyplinę i pozycję. A
  • Odpowiedz
Widać, że jesteś jeszcze młoda i nie rozumiesz pewnych rzeczy.
Wygląd w przypadku budowania relacji długoterminowych ma drugorzędne znaczenie, bo ważniejsze są inne cechy.
Niestety młode witaminy wychowywane bez ojca nie rozumieją takich podstaw, i na początku swojej drogi związkowej wybierają facetów różnego typu na podstawie złych cech, między innymi takich jak wygląd, ale nie tylko.
Natomiast gdy już dojrzeją i nauczą się mądrze wybierać, to szukają mężczyzny, czyli męża z odpowiednim
  • Odpowiedz