Wpis z mikrobloga

Mirki/mirabelki jakieś sposoby na pożółkłe kołnierze w białej koszuli?

Dzieje się mi tak we wszystkich białych na zgięciach przy szyji.

Moczyłem w wielkiej misce i dodawałem vanisha i sodę oczyszczona i prałem ale dalej wygląda jak wygląda.

Może jakieś #rozowepaski znają temat.

#modameska #modadamska #pomocy #pytanie #pytaniedorozowychpaskow #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Rzewliwy_wykolejeniec - Mirki/mirabelki jakieś sposoby na pożółkłe kołnierze w białej...

źródło: temp_file7909491216942899652

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzewliwy_wykolejeniec: przed praniem namoczyć kołnierz w zimnej wodzie i dopiero później prać, najlepiej najpierw delikatnie ręcznie, a dopiero potem ewentualnie do pralki. Jak to nie pomoże, to zostaje gotowanie. Chyba że bardzo Ci zależy na koszuli, to pralnia chemiczna i może sobie poradzą. Po guzikach widzę, że koszula ma swoje lata
  • Odpowiedz
Miałam ten sam problem i mogę polecić ACE Classic - płyn wybielający. Nalewam wody do miski, dodaję wybielacz i problem rozwiązany. Używam również do białych butów (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: jezeli jest 100% bawelna to sie nie skurczy. A jezeli ma domieszke elastyny lub poliestru to raczej tez bedzie ok - to nie welniany sweter. Poza tym, co masz do stracenia? Ja mialem zolte plamy pod pachami, wiec jakby nie zeszly to i tak bym wywalil do smieci...
  • Odpowiedz