Wpis z mikrobloga

I niech mi ktoś powie, że niektóre te pytania nie mają na celu udupić ludzi.
Ewidentnie dają do zrozumienia, że możesz na pałę jechać jak tylko widzisz zielone nie zważając na to co dzieje się przed tobą na pasach. Jest jasno napisane "czy w TEJ sytuacji"... gdzie tutaj logika? mam wjechać na ludzi bo mam zielone czy o co tutaj chodzi? autorowi tych pytań i odpowiedzi to chyba jakieś badania psychologiczne by się przydały.
A i dodatkowo to jest pytanie za 3 punkty, cóż za zbieg okoliczności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawojazdy
Raime - I niech mi ktoś powie, że niektóre te pytania nie mają na celu udupić ludzi.
...

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-30 100719

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@4833478: ZdamyTo które podobno ma identyczne pytania jak na oficjalnym egzaminie (nie wiem tylko czy 1 do 1). Autorzy tej aplikacji są też autorami pytań egzaminu państwowego.
  • Odpowiedz
  • 7
@Wredna_pomarancza: Filmik.
Posługując się logiką jako "sytuacje" rozumiem całość tego zdarzenia, a nie tylko samą końcówkę.
W uzasadnieniu napisane jest, ze sygnał zielony zezwala mi na wjazd na skrzyżowanie czyli liczymy moment od kiedy pojawił się sygnał zielony, a w tamtym momencie ludzie nadal byli na pasach.
Raime - @Wredna_pomarancza: Filmik.
Posługując się logiką jako "sytuacje" rozumiem ca...
  • Odpowiedz
@Raime: nie, pytanie dotyczy zawsze końcówki filmu, jak masz się zachować w urwanym momencie.

logika brania pod uwagę całej sytuacji bez sensu, dlaczego wybrałeś w takim razie screen jednego momentu, a nie całego filmu, tak żeby każdy miał na nią pełen ogląd? Jeśli się upierasz to zadam pytanie inaczej? Czy w ciągu całej tej sytuacji nie możesz wjechać na skrzyżowanie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@Wredna_pomarancza: No ok, to nie wiedziałem o tym, że pytanie dotyczy zawsze tylko końcówki filmu. Według mnie tak czy inaczej jest to intencjonalne wprowadzanie ludzi w błąd. Chyba każdy rozumny człowiek wie, że można przejechać na zielonym jak nikogo nie ma na pasach, czemu pytanie jest aż za 3 punkty skoro jest tak banalne? no właśnie; bo dużo ludzi pomyśli o całej sytuacji i można urwać zdającemu punkty ( ͡
  • Odpowiedz
  • 1
@michalcorobisz: żadna manipulacja synek, po prostu nie przesiaduje na wykopie jak ty pół życia i nie widziałem na początku opcji wrzucania filmiku. Jak próbowałem wrzucić to wyskoczył mi taki błąd. Jakbym chciał manipulować to bym nie wrzucił filmiku w ogóle, pomyślałeś o tym geniuszu?
Raime - @michalcorobisz: żadna manipulacja synek, po prostu nie przesiaduje na wykopi...

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-30 113440

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@BloodDeath94 nawet mi się nie chce komentować tych śmiesznych wypocin. Gratuluje, jestes pierwszym wykopkiem tutaj któremu usunąłem durny wpis, a to już niemałe osiągnięcie.
  • Odpowiedz