Wpis z mikrobloga

#prawiemormon

No dzień dobry,

Wróciłem po banicji za obrażenie pewnego eKO krecika XD I to od razu pod świątynię – na razie tylko z zewnątrz, ale zawsze coś! Miejsce wygląda epicko, a atmosfera ma w sobie coś specyficznego. No i akurat trafiłem na delegację ze Słowacji… którą bez problemu strollowałem XD Łyknęli wszystko jak leci.

Największy plot twist? Udało mi się zobaczyć niektórych „świętych” w białych strojach. Wyglądali, jakby zaraz mieli odlecieć do nieba – totalnie surrealistyczne doświadczenie. Może to znak, że kiedyś i ja zajrzę do środka?

Na razie zaliczyłem „level 1” – świątynne zwiedzanie i testowanie reakcji pielgrzymów. Co dalej? Mam kilka pomysłów jestem w kontakcie z jednym Mirkiem może wkrótce będzie nas więcej. Na tą chwilę będę rozbudowywać moj "odwykowy" tag który zaczynam we wtorek. Tymczasem zapraszam na fotorelacje z Freibergu.

#mormonizm #lds #religia #kosciol #sekta
Asullo - #prawiemormon

No dzień dobry,

Wróciłem po banicji za obrażenie pewnego eKO...

źródło: temp_file1542128262951020430

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
Oczywiście swiatynia jest dedykowana i wstępu mogą jedynie doświadczyć "najdostojniejsi" sekciarze na zaproszenie guślarza. Jednakże ofiar dziesiętnic jest coraz więcej to i tego typu budynków będzie więcej. A po ukończonej budowie możliwy jest wstep dla wszystkich przez określony czas
  • Odpowiedz
@Asullo: czuć piniondz xd sporo hajsu musi się przez to przelewać.. przypomniałeś mi tym wpisem czasy kiedy byłem przedstawicielem handlowym w branży budowlanej (wynajem) zajechałem na budowę kościoła Świadków Jehowy w Katowicach. Chciałem wejść na budowę jak to zawsze robie, koszula z medicine, ładne spodnie, buty robocze i BIAŁY KASK. czyli taki modern casual że jak mnie widzieli budowlańcy to albo uciekali albo bacznie obserwowali kto to co to, czy
  • Odpowiedz