Wpis z mikrobloga

Osoby z psychopatią charakteryzują się brakiem empatii. Nie potrafią odczuwać emocji innych. Manipulują innymi dla własnej korzyści.

Tyle w temacie pana redaktora, który na X zaciekle broni matki, której dziecko rzucało kotem, robiło mu bączki trzymając za nogi itd. Chłop uważa że to były niewinne zabawy.
markhausen - >Osoby z psychopatią charakteryzują się brakiem empatii. Nie potrafią od...

źródło: 1000018404

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@markhausen: aż musiałem wygooglać, co to znaczy "kręcenie kotkiem" bo to aż tak abstrakcyjnie brzmi... gratuluje matki tego czego uczy dziecka... potem będzie zdziwienie jak córeczka będzie nie do opanowania...
  • Odpowiedz
  • 23
@Snusmumriken1990 bambinizm to jedno, też uważam że niektórzy zbyt mają niezdrowe relacje ze zwierzętami i często je personifikują, ale czym innym jest męczenie zwierzęcia i zadawanie mu bólu czy straszenie go.

No trzeba nie mieć empatii by krzywdzić braci mniejszych. Już nie mówiąc, że głosi takie teksty osoba która uważa się za katolika, a sam działa sprzecznie z naukami chrześcijańskimi.

Naszym podstawowym obowiązkiem w stosunku do naszych młodszych braci jest niekrzywdzenie
  • Odpowiedz
@przegryw-gieldowy: @markhausen akurat mimo całej niechęci do narodu rosyjskiego, też miałem mieszane uczucia jak obserwowałem radochę po zamachu na Duginową. Nie żebym płakał po niej, ale no kurde...

Pytanie czemu Warzecha jest taki wybiórczy i np. nic nie widzi złego w aprobacie madki przy dręczeniu kota przez córkę. Albo co ma wspólnego Duginowa z tym, że ludzi oburza kręcenie kotem i zadowolenie matki.
  • Odpowiedz
@przegryw-gieldowy: że warzecha odczuwa więcej współczucia względem niedorozwiniętej propagandystki na usługach reżimu, która dostała dokładnie to co jej się należało, niż bezbronnego kota, to mnie akurat nie dziwi. W końcu warzecha nie jest kotem.
  • Odpowiedz
@markhausen: Warzecha to jest taki tłuk, że jego wypowiedzi odechciewa się komentować. Idealny przykład, że można czytać książki kilogramami i pozostać niedouczonym idiotą.
  • Odpowiedz
@Snusmumriken1990: Ty wiesz, co to jest bambinizm, czy sobie po prostu kiedyś przeczytałeś ten frazes i tak go używasz, jak Ci pasuje? Bo na pewno nie jest nim to, że ludzi oburzył fakt, że dziecko sobie kręci kotem, trzymając go za łapy, co ewidentnie wywołuje dyskomfort u zwierzaka, a matka się cieszy, że córka maltretuje zwierzę
  • Odpowiedz
@heksengerg: a nie są braćmi? Są przede wszystkim ssakami, paradoksalnie wiele się od nas nie różnią.

Bracia to nie tylko bracia rodzeni, są to też np kuzyni, bliżsi czy dalsi, a myślę że ewolucyjnie tak można nazwać w stosunku do nas wszystkie ssaki.
  • Odpowiedz