Wpis z mikrobloga

Wiadomo dorobek kulturowy narodu (teatr, literatura, sztuka) to fanaberia.

Zupełnie nie inaczej niż piłka nożna XD Budowanie stadionów, wypłacanie pensji 200 tyś zł/msc wujkowi Czesławowi 711, oraz PREMIA PREMIA dla naszych orłów to metafizyka, spotkanie, z najwyższym...

Krzychu, ja wiem, że ty na j.polskim siedziałeś w ostatniej ławce, patrząc na zegarek i czekając na WF, ale litości.
#stanowski
#polityka
Czoso - Wiadomo dorobek kulturowy narodu (teatr, literatura, sztuka) to fanaberia.

Z...

źródło: image

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@pozdroxxx666 to kierunki które nie gwarantują żadnej pracy, albo w jednym czy dwóch zakładach na całą Polskę. Biedni nie mają nawet zamiaru na takie kierunki iść, bo p nich zwyczajnie trudno o pracę
  • Odpowiedz
(teatr, literatura, sztuka) to fanaberia.

@Czoso: Pewnie, że tak. Potem wyciągają dalej hajs od państwa na te swoje gównosztuki, które nikt nie chce oglądać, ale oni przecież mogą grać dla pustej sali xD
  • Odpowiedz
@Blaskun Typie, kiedy ostatnio próbowałeś kupić bilet do teatru? XD Przecież nawet zwykłe sztuki w moim powiatowym teatrze mają 100% rezerwację na conajmniej 2 tygodnie do przodu

Edit @Czoso ale plusika nie dam, bo 2-ligowe Podbeskidzie Bielsko- Biała na zawsze w moim serduszku.
  • Odpowiedz
@Blaskun Tak, to mi się wydaję i wcale na spektakle typu Teatr Impro, Boeing Boeing, Skrzypek na dachu czy Mayday wcale nie trzeba się zapisywać na kilka miesięcy przed.

Na lokalne też nie trzeba rezerwować biletów.

Nikt w Polsce już nie chodzi do teatru ( )
  • Odpowiedz
@Blaskun Może być. Nie wiem, nie jara mnie oglądanie czegoś takiego ( ͡ ͜ʖ ͡)
Nakłady na sztukę z budżetu państwa przecież nie oznaczają automatycznie dotowania takiego gówna.
Antycypując zarzut- znając PO i Trzaska pewnie jakiś 1% budżetu na kulturę popłynie na LGBT.
Oby nie taką.
  • Odpowiedz
Po co nam biedni malarze?

@pozdroxxx666: a po co nam w ogóle malarze? Niech się przebranżowią na malowanie ścian to się chociaż dołożą do gospodarki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Wiadomo dorobek kulturowy narodu (teatr, literatura, sztuka) to fanaberia.

@Czoso Najlepszy teatr, literatura i sztuka powstały bez udziału państwowych pieniędzy. Norwid czy Chopin nie czekali na państwową dotację.
  • Odpowiedz