Aktywne Wpisy

tesknilam_ +605
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +620
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Czy byłbyś skłonny podłączyć swój umysł do zaawansowanego systemu komputerowego, który pozwoliłby Ci prowadzić jednocześnie kilka alternatywnych, w pełni odczuwalnych i realistycznych żyć w wirtualnych światach — każde z innym tożsamością, zawodem, losem i stylem życia — wiedząc, że Twoje ciało w rzeczywistości fizycznej pozostanie w stanie uśpienia i będzie podtrzymywane przez maszyny?
Przykłady alternatywnych żyć, jakie mógłbyś prowadzić w tym systemie:
1. Życie jako artysta żyjący nad jeziorem w Japonii, gdzie tworzysz dzieła sztuki i prowadzisz spokojną egzystencję w naturze.
2. Życie jako międzygwiezdny pilot, eksplorujący nowe planety i handlujący z obcymi cywilizacjami.
3. Życie jako średniowieczny rycerz lub wędrowny bard, żyjący w świecie fantasy z magią i smokami.
4. Życie jako słynny kucharz w wielkim mieście, który prowadzi własną restaurację i ma program kulinarny.
5. Życie jako niezależny detektyw w cyberpunkowym świecie, rozwiązujący zagadki i walczący z korupcją w futurystycznym mieście.
6. Życie jako surfer na hawajskiej wyspie, z codziennym rytuałem słońca, fal i prostoty.
7. Życie jako miliarder-filantrop, który inwestuje w ratowanie świata i tworzy nowe technologie.
8. Życie jako rodzic w alternatywnym świecie, gdzie zasady społeczne są zupełnie inne, i możesz przeżyć inną wersję rodzicielstwa.
#komputery #virtualreality #cyberpunk #ai #kiciochpyta #mirkokosmos #ankieta #glupiewykopowezabawy
Chciałbyś żyć równolegle w wirtualnym świecie?
@buszmen007: a co jeśli jedno z tych żyć to płatny zabójca i miałby zlecenie na moje drugie "normalne" drugie życie?