Wpis z mikrobloga

Ankieta futurystyczna dla cyber Mirków:

Czy byłbyś skłonny podłączyć swój umysł do zaawansowanego systemu komputerowego, który pozwoliłby Ci prowadzić jednocześnie kilka alternatywnych, w pełni odczuwalnych i realistycznych żyć w wirtualnych światach — każde z innym tożsamością, zawodem, losem i stylem życia — wiedząc, że Twoje ciało w rzeczywistości fizycznej pozostanie w stanie uśpienia i będzie podtrzymywane przez maszyny?

Przykłady alternatywnych żyć, jakie mógłbyś prowadzić w tym systemie:

1. Życie jako artysta żyjący nad jeziorem w Japonii, gdzie tworzysz dzieła sztuki i prowadzisz spokojną egzystencję w naturze.

2. Życie jako międzygwiezdny pilot, eksplorujący nowe planety i handlujący z obcymi cywilizacjami.

3. Życie jako średniowieczny rycerz lub wędrowny bard, żyjący w świecie fantasy z magią i smokami.

4. Życie jako słynny kucharz w wielkim mieście, który prowadzi własną restaurację i ma program kulinarny.

5. Życie jako niezależny detektyw w cyberpunkowym świecie, rozwiązujący zagadki i walczący z korupcją w futurystycznym mieście.

6. Życie jako surfer na hawajskiej wyspie, z codziennym rytuałem słońca, fal i prostoty.

7. Życie jako miliarder-filantrop, który inwestuje w ratowanie świata i tworzy nowe technologie.

8. Życie jako rodzic w alternatywnym świecie, gdzie zasady społeczne są zupełnie inne, i możesz przeżyć inną wersję rodzicielstwa.

#komputery #virtualreality #cyberpunk #ai #kiciochpyta #mirkokosmos #ankieta #glupiewykopowezabawy

Chciałbyś żyć równolegle w wirtualnym świecie?

• Tak, raz dziennie lub podczas snu 30.0% (12)
  • Tak, nawet na długo 42.5% (17)
  • Nie, chcę być w realu / nie ufam temu 27.5% (11)

Oddanych głosów: 40

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

który pozwoliłby Ci prowadzić jednocześnie kilka alternatywnych, w pełni odczuwalnych i realistycznych żyć w wirtualnych światach

@buszmen007: a co jeśli jedno z tych żyć to płatny zabójca i miałby zlecenie na moje drugie "normalne" drugie życie?
  • Odpowiedz