Wpis z mikrobloga

Ktoś mi wytłumaczy jak to możliwe że średnio raz na poł roku ktoś mi kradnie konto na battlenet? W momencie kiedy ja chcę zmienić hasło to muszę podać kod z maila, ktoś inny tego nie musi robić, albo robi w jakiś sposób podszywając się też mailem(?). Mam dodany numer telefonu i może coś tam jeszcze co chcieli "w celu zabezpieczenia konta".
Ba, nawet im to zgłaszałem, że sytuacja się powtarza od kilku lat i czy zamierzają mi wypłacić odszkodowanie z tego powodu, ale oczywiście brak odpowiedzi - zero zaskoczenia.

#battlenet #blizzard #gry
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AshtarPL: ktos ci na maila wbil i pewnie porobil przekierowania albo caly czas na nim siedzi i kasuje emaile żebyś nie widzial. Zaloguj sie i sprawdź na jakich urządzeniach jesteś zalogowany w e-maillu i wykasuj wszystkie ktorych nie poznajesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eftef: nikt mi na maila nie wbił. Myślałem że po poście to logiczne, jak widać zawsze znajdą się mądrzy inaczej, którym trzeba wszystko tłumaczyć.
Na logikę jeszcze raz: jeżeli ktoś miałby dostęp do mojego maila, po cholerę "kradł" by najmniej wartościowe konto?
No i jestem zalogowany tylko na swoich urządzeniach.
  • Odpowiedz
@AshtarPL: no ja też tak myślałem a okazało się że gość mial dostęp do mojego e-maila przez linuxa , jak tego nie wiem do dzisiaj ani administracja poczty tez tego nie wiedziala.Logika moze tu nie miec znaczenia , bo moze to jakis wirus , bot etc. Ja tak miałem ze np . Konto z ea tez było używane przez tego typa i gral sobie w skate 3 a jednocześnie ja
  • Odpowiedz