Wpis z mikrobloga

Oto zdjęcie z MRI (rezonans magnetyczny) u huopa to na zielono to rdzeń kręgowy a to w czerwonym kółku to miejsce z problemem. Kreski powyżej na razie nieistotny problem. Generalnie huopu grozi operacja przez szyję do odcinka piersiowego czyli że, rozcinają szyję wszystko rozginają na boki i tą drogą próbują dostać się do sekcji środkowej. Jeśli inny sposób nic nie da albo paraliż ()

#przegryw
Zwierz33 - Oto zdjęcie z MRI (rezonans magnetyczny) u huopa to na zielono to rdzeń kr...

źródło: MRI

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Wues_30: No lepiej tego z płyty nie wyciągnąłem bo brakowało jakiś dodatków żeby odpalić płytę. Koniec końców odpaliłem ale nie ładowało obrazów. Próbowałem przez DICOM aż się wkurzyłem i skopiowalem z płyty i szukałem w JPG i tu najlepiej widać. Tak trzebaby płytke na kompie odpalić to można by zmierzyć ile to ma mm bo mi gośc nie powiedział to nie wiem a to niby też istotne w ocenie. Ale
  • Odpowiedz
@Zwierz33 pobierz sobie z neta radiant to darmowa przeglądarka obrazów medycznych DICOM. załaduj do niej plik dicomdir z płyty i możesz przeglądać całe zapisane na płycie badanie. Istotniejsze są w tym wypadku obrazy osiowe ( ax tra) tam będzie widać czy i jak są uciskane korzenie nerwowe.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wues_30: Tzn. tak żeby były jakieś niedowłady czy mrowienie/cierpnięcie to nie ale miałem już wielokrotnie sztywność karku czyli że, nie mogłem ani na boki ani góra dół bo mnie napierniczało i zejść z łóżka nie mogłem. Kiedyś z tydz mnie trzymało a ostatnio to prawie miesiąc przy czym półtora tygodnia ostro. Reszta to od stycznia miałem wielokrotnie promieniujący ból z okolic łopatki więc pewnie te C7 do barku i do
  • Odpowiedz