Wpis z mikrobloga

#wykopbuldakclub

no ta x2 to dla mnie jest już bardzo ostra ale nadal nie jakoś ekstremalnie ostra

normalnie zjadłem całą ze smakiem, a ja przecież nie jestem jakimś regularnym zjadaczem ostrego jedzenia, a nawet nie za bardzo lubię gdy takie nazwijmy to 'standardowe potrawy' są mocno ostre

podejrzewam że ci ludzie co jedzą te poyebane ostre sosy z tych mega ostrych papryk to ostrość takiego buldaka by wyśmiali zwyczajnie

ogółem legendarną ostrość buldaka uważam za przereklamowaną
Teuvo - #wykopbuldakclub 

no ta x2 to dla mnie jest już bardzo ostra ale nadal nie j...

źródło: 1743270116210

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Soothsayer: tego jest bardzo mało, gdyby było dużo to pewnie by mnie wymęczyła bardziej i nie wiem czy miałbym ochotę to wtedy jeść całe
  • Odpowiedz
@Teuvo: najwyraźniej masz sporą tolerkę i zwyczajnie nie zdajesz sobie z tego sprawy. Większość codziennych zjadaczy chleba będzie dyszeć nad czarnym Vifonem, nie wciśniesz nikomu, że Buldak X2 jest przereklamowany.

podejrzewam że ci ludzie co jedzą te poyebane ostre sosy z tych mega ostrych papryk to ostrość takiego buldaka by wyśmiali zwyczajnie

Pamiętam dwóch typków z YT, których oglądałem zanim spróbowałem Buldaka x3. Jutuberów od ostrego żarcia zmiotło z planszy
  • Odpowiedz
  • 2
@radziuxd: zwykły sos roleski trinidad scorpion (który nawiasem mówiąc jest oszukany bo jest w nim 0,2% trinidad za to 7,5% zwykłego chili) jest ostrzejszy niż ten buldak x2
  • Odpowiedz
@Teuvo jako codzienny użytkownik trinidada nie mogę się z tym zgodzić :D używam go od dawna zamiast ketchupu, i jeśli jego ostrości w sumie już w ogóle na czuje, tak buldaka czuje że jest pikantny, a też dosyć często mi się zdarza go jeść (niestety, wiem że to g---o jedzenie, ale smakuje mi)
  • Odpowiedz
który nawiasem mówiąc jest oszukany bo jest w nim 0,2% trinidad za to 7,5% zwykłego chili

@Teuvo: nie jest oszukany, bo to 0.2% suszonego trinidada ktorego moc mnozy sie dziesieciokrotnie. Wiec masz moc 2% zawartosci swiezego trinidada ktory ma 2mln shu XD
  • Odpowiedz
@radziuxd: dużo też zależy od wielkości porcji. Taką Carolinę ugryziesz, połkniesz i po sprawie. A Buldok x3 to jest micha paskudnego makaronu z kupą chili. Jesz to i jesz i jesz i jesz i w połowie masz dość, no ale szkoda tej reszty, więc się pomęczysz do końca. Także pali długo, choć SHU wcale nie ma tak wiele w porównaniu do ostrej papryki lub ostrych sosów.

Ja mam dość wysoką
  • Odpowiedz