Aktywne Wpisy
tcp-protocol +313
Tyle się ostatnio naczytałem nagonki na psiarzy, że aż pomyślałem sobie "kurde no nie, przesada". I wiecie co spotkało mojego syna dzisiaj podczas spaceru? Psiara z psieckiem u-----a mi syna bo ten śmiał bez słowa bez zaczepki mijać ją na rowerze na alejce w parku. Podczas próby zatrzymania i wytłumaczenia, że teraz proszę o dane, książeczkę szczepień po prostu sobie poszła i kazała jej nie zaczepiać i dać spokój. Na szczęście się
źródło: IMG-20251020-WA0003
Pobierz
KapralKing2 +2
Jakie konkretnie zmiany prawne winny być według was wprowadzone? Z tego co patrzę po necie w innych państwach to te proponowane a więc agresywne rasy zakazane, przymus rejestracji oraz oc nie przełożyły się na jakiekolwiek ograniczenie liczby hospitalizacji w krajach gdzie takie zmiany wprowadzono. #psy #psiarze

Czemu Steam Deck sprzedażowo dominuje konkurencyjne handheldy z Windowsem skoro pod względem specyfikacji oraz możliwości (Windows gwarantuje odpalenie każdej pecetowej gry oraz modowanie) deklasują wręcz sprzęt Valve?
Czy gracze są dziś naprawdę tak leniwi że jedyne co potrafią to kupić grę na Steam i kliknąć przyciska "Zagraj"?
#gry #steamdeck #steam #windows #handheld #konsole #komputery #pcmasterrace
źródło: B700366-1-Pengertian-ROG-Ally-vs-Steam-Deck-5-1536x806
Pobierz- W 90% przypadków (jak nie więcej) i tak kupisz grę na Steam
- Na SD odpalisz na spokojnie GOG, czy Epic dla tych pozostałych przypadków
- Nie wiem jak konkurencja, ale SD jest łatwy do modowania, sam niedawno wymieniałem gałki na Gulikit z efektem halla, a poza składaniem kompa nie mam żadnego doświadczenia z grzebaniem w elektronice
Jaki widzisz sens w przepłacaniu za inne handheldy? Chyba jedynie jak
Możesz mieć najlepszy hardware i przegrać przez oprogramowanie napisane przez ludzi srających do rzeki.
Ponadto sprzęt konkurencji nie ma trackpadow, wiec nawigacja systemu stworzonego pod myszkę jest niewygodna.
Swoją drogą ciekawe że Windows 11 jest tak zły, że dystrybucja Linuxa autorstwa Valve jest przez użytkowników casualowych uznana za lepszą, ciekawe czy komuś w Microsoft
Steamdeck po prostu działa i jest prekursorem współczesnych handheldów w których gra nie kosztuje tyle co 1/5 konsoli
@Rustyyyy Bzdury opowiadasz. Windows 11 odpala praktycznie każdą grę wydaną po 2000 roku. Ja są problemy to od tego masz patche oraz poradniki na stronach typu "pcgamingwiki.com". To właśnie na Linuxie jest kombinowanie żeby coś starszego w ogóle ruszyło. Emulacja konsol też jest łatwiejsza do ogarnięcia na Windowsie.
@Hmrogrz
@Rustyyyy Bzdury opowiadasz. Windows 11 odpala praktycznie każdą grę wydaną po 2000 roku. Ja są problemy to od tego masz patche oraz poradniki na stronach typu "pcgamingwiki.com". To właśnie na Linuxie jest kombinowanie żeby coś starszego w ogóle ruszyło. Emulacja konsol też jest łatwiejsza do
plus merketing pewnie też swoje robi
@Pawcio_cukierek: wciąż na SteamDecku wypada korzystniej, skoro testy wskazują że na wszystkich konsolach w trybie najwyższej jakości, albo najdłuższego czasu pracy (wiem że to można konfigurować na milion sposobow) Steam Deck wypada najlepiej to znaczy że pod względem czasu pracy na baterii jest najlepszy
W moim przypadku wymieniłbym, cene, wygodę systemu i jakieś tam lekkie poczucie, że valve będzie wspierać swoją platformę a inne firmy mające tonę swoich innych sprzętów mogą/mogły różnie postąpić.