Wpis z mikrobloga

@Olek3366: jak kiedyś wspomniałem, że niektórym barom sława zaszkodzi, bo wolą mniej klientów i spokój, to zostałem wyśmiany, a okazało się, że to prawda. Podobnie było u mnie w mieście jak książulo zachwalił frytki i zapiekanki. Nagle kolejki, ale pani pracująca miała to w nosie. Nie zatrudniła dodatkowych ludzi nie przyspieszyła obsługi. Ludzie stali w potężnych kolejkach, ale miała to w nosie i po długim czasie kolejki się zmniejszyły. Właścicielką
  • Odpowiedz
@domino-futeral: Nawet jakby te wszystkie babiny i drobni przedsiębiorcy zainwestowali w większe lokale czy dodatkowych pracowników i jakimś cudem udałoby sie utrzymać jakość, to widzowie Ksiązula tworzą kolejki przeważnie przez 1-2 tygodnie od odcinka do czasu, gdy zostanie ogłoszony 'nowy najlepszy bar mleczny w mieście' ( ͡° ͜ʖ ͡°) prawdę mówiąc największymi beneficjentami promocji od niego są więksi przedsiębiorcy czy sieciówki typu Tendur, Miss Doner, które
  • Odpowiedz
@Olek3366: nie każdemu w życiu zależy tylko na zarabianiu kasy , jest masa ludzi szczęśliwych i doceniających tyle ile maja i nie potrzebują więcej czego akurat youtuberzy nie rozumieją.
  • Odpowiedz
Ludziom tak pieniądz wyprał mózg, że nie rozumieją, iż ktoś może woleć pracować mniej (jeśli mu wystarcza) i mieć święty spokój.
  • Odpowiedz
@domino-futeral: swoją drogą czasami mnie bawi że on w lokalnej miejscowości odwiedza np. losowy kebab (w tym mieście są tylko 3 kebaby) nie mówi że jakiś super ale mówi że nawet spoko kebab i nagle okoliczni mieszkańcy co tam mieszkają po 10 latach się budzą że mają tam kebab i po filmie youtubera już tam chodzą bo wcześniej przez lata mieli tylko 3 opcje kebana i "nie wiedzieli" czy jest
  • Odpowiedz
@eSUBA94: Wyobraź sobie, że tylko mały procent populacji regularnie sprawdza, czy w okolicy jest jakiś nowy lokal, czy też cokolwiek innego. Dlatego też mamy w skrzynkach i na skrzynkach masę ulotek i innego syfu reklamowego produktów/usług, bo po prostu jest to dla niektórych firm jedyna możliwość zwrócenia uwagi na siebie u potencjalnego klienta.

Tak samo, na wyjeździe. Naprawdę mało kto sprawdza i szuka wysoko ocenionego lokalu - a tym bardziej
  • Odpowiedz