Wpis z mikrobloga

mirki, czy warto kupiΔ‡ mieszkanie w Tczewie (60 tys. 🧍🏻) 35m2 za 250 tys. zΕ‚? Tylko 30 km do GdaΕ„ska. Jeszcze mam na oku mieszkanie w ElblΔ…gu i Olsztynie z podobnym metraΕΌem, ale niestety bez balkonu.
Mam 120 tys. oszczędności i muszę coś kupić, bo k-----a mnie bierze na myśl, że te pieniądze marnieją mi każdego dnia na koncie.

#pytanie #nieruchomosci #mieszkanie #inwestycje #niebieskiepaski #pieniadze #polska

co wybrać?

• W Tczewie za 250 tys. zΕ‚, 30km do GdaΕ„ska 20.8% (15)
  • W ElblΔ…gu za 230 tys. zΕ‚, 100 tysiΔ™czne 🧍 miasto 8.3% (6)
  • W Olsztynie za 280 tys. zΕ‚, miasto wojewΓ³dzkie 8.3% (6)
  • DoΕ‚Γ³ΕΌ 200 tys. zΔΊ i kup w GdaΕ„sku biedaku 62.5% (45)

Oddanych gΕ‚osΓ³w: 72

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zeszyt-w-kratke: Mirku ElblΔ…g jest chyba Ε‚adniejszy, Tczew to taka zapyziaΕ‚a miescinka bez niczego w sumie, chyba ΕΌe znalazΕ‚bys coΕ› w okolicach czatkowa nad WisΕ‚Δ….
Ale komunikacja z Tczewa do gd to pewnie kilkanaΕ›cie minut pociΔ…giem... Trudna decyzja.
  • Odpowiedz
@qdlatypl: nie ma znaczenia czy jest dziura czy nie. Tak jak wspomniałem wszystko zależy od jego stylu życia. Jeśli całe dnie siedzi przed kompem to lepiej brać tam gdzie taniej. jeśli czas spędza chodząc po restauracjach i klubach to by musiał chyba w gdasku zamieszkać. To wszystko zależy od człowieka gdzie ma znajomych, rodzinę pracę itp, a nie od tego czy dane miasto jest lepsze czy nie. bo jak tak
  • Odpowiedz
@fasolazgrochem ok, to z tych 3 miast to bym chyba Olsztyn wykluczyΕ‚, bo tam mam wrazenie ze generalnie bieda, Polska B i tam bedzie raczej odplyw ludzi niz przyplyw.
elblag brzmi lepiej, ale biorac pod uwage ze Tczew jest w podobnej odleglosci plus Tczew jest lepiej skomunikowany z Trojmiastem (skm), to bym w tΔ… strone szedl.

Oczywiscie jakby dalo rade jednak wyszarpac poludnie gdanska w fajnej cenie albo kokoszki to juz
  • Odpowiedz
@vanschout: a masz staΕ‚Δ… pracΔ™? Jak w GdaΕ„sku to Olsztyn nie ma sensu, ElblΔ…g od biedy teΕΌ, Tczew bardziej, ale dojazd w sumie podobnie wyjdzie jak z ElblΔ…ga.

Jak pracujesz zdalnie to ja bym z tych trzech poszedΕ‚ w Olsztyn - wydaje mi siΔ™, ΕΌe to fajne miasto, najmniej emeryckie z tej trΓ³jki
  • Odpowiedz