Wpis z mikrobloga

Dlaczego Polak mieszkający całe życie w Polsce płaci w PKP za bilet 100%, a posiadacz jakiejś śmiesznej k---a karty Polaka ma ulgę 37%?

Wypinajcie się mocniej, jeszcze wielu ukraińców czeka na utrzymanie. Wystarczy na telegramie zapłacić parę groszy i już jesteście ukraińcem wyższej kategorii niż polskie ciołki.
#pkp #polska
Thiocomaster - Dlaczego Polak mieszkający całe życie w Polsce płaci w PKP za bilet 10...

źródło: image

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Karta Polaka ma pomóc i ułatwić osiedlanie się Polakom w Polsce, m.in żeby mogli płacić na wasze emerytury. Poza tym bo są Polakami którzy mieli pecha urodzić się na wschodzie i chcą patriotycznie wrócić na łono Macierzy, k**wa.
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: Większą część ukrow mających karty Polaka, jedynie co mają wspólnego z Polską i wszystkim co z nią zwiazane, to to, że ich krewni zabijali Polakow. kartę Polaka można kupić na ukrainie jak my mamy możliwość na olx kupienia kiedyś książeczki sanepidowskiej. Miałam wiele razy przypadki kiedy ukry dostawali nakaz opuszczenia kraju i zakaz wjazdu! i teraz najlepsze! Większość wracała raptownie z karta Polaka, dzięki której tutaj w Polsce uzyskują
  • Odpowiedz
@jan-maria666 ja tez, jak pkp dawalo darmowe przejazdy ukraincom to pisalam ze ukraincy ktorych znam bedacy w Polsce od 2014 roku nagle urzadzili sobie darmowy rajd po Polsce zeby pozwiedzac, to zostalam nazwana onuca xD
  • Odpowiedz
artę Polaka można kupić na ukrainie jak my mamy możliwość na olx kupienia kiedyś książeczki sanepidowskiej

@AnulkaS34d: skoro to takie powszechne to podrzuć linka gdzie można kupić poczytałbym

jak pkp dawalo darmowe przejazdy ukraincom to pisalam ze ukraincy ktorych znam bedacy w Polsce od 2014 roku nagle urzadzili sobie darmowy rajd po
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: Ta karta polaka by miala sens w latach 90-tych zeby z ZSSR nasciagac polakow, a nie po 2007 gdzie słuzy do zbierania ludzi dla których polska to tylko przystanek po socjal.
  • Odpowiedz
  • 0
@Thiocomaster no nie wiem, mam samochód a nawet dwa, do tego dwa motocykle, brzydzę się biedą toteż nie jeżdżę pkp, nawet jakbym musiał to chvj mnie obchodzi czy zapłacę 50 zł czy 30.
Trzeba było się uczyć. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz