Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W nawiązaniu do baitowego wpisu @ElectroNICK, który jakimś cudem dostał prawie tysiąc plusów #dzieci #polska #krajzdykty
To co tam napisane jest to 100% ruski trolling.
Jako rodzic - zero problemów z przyjęciem dziecka do pobliskiej przychodzi tego samego dnia. Idziesz/dzwonisz o 7 żeby zarejestrować dziecko i masz wizytę tego samego dnia. Szczególnie z gorączką!
NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO jak nagła likwidacja grupy w przedszkolu.
Po pierwsze w każdej grupie są PRZYNAJMNIEJ dwie przedszkolanki, po drugie nawet gdyby to nastąpiło to dzieci idą do innych grup albo są ustawowo przepisywane do innego przedszkola.
W przypadku tymczasowego braku opieki rodzicowi przysługuje odpłatne wolne na ten czas.
Żaden pracodawca nie pyta mężczyzn czy mają dziecko. Z kobietami problem faktycznie istnieje (chociaż jest coraz mniejszy) ale u mężczyzn to nie występuje.
Dziecko do przedszkola można przyprowadzać swobodnie pomiędzy 6:30 a 8:30 to nie wiem jaką trzeba mieć robotę żeby ŻADNE z rodziców nie mogło przyprowadzić w tej godzinie dziecka.
Indywidualnie można się dogadać na późniejsze godziny jeśli trzeba, nigdy to nie był problem w ŻADNYM publicznym przedszkolu, które znam.
Takie bzdury to może pisać tylko 12 letni ruski troll, który nie ma pojęcia o życiu. Smutne jest to, że takie wpisy dostają jakiekolwiek plusy. To tak jakby pisać, że ziemia jest płaska i ludzie by w to wierzyli....

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jakbyś istoto o IQ ruskiego obywatela czytała co pisałem w komentarzach to byś zrozumiała że MOGĄ zamknąć ale muszą dać miejsce gdzieś indziej w gminie i chcą nas dać do miejscowości 30km dalej. I nie godziny otwarcia przedszkola są problemem tylko co zrobić z dzieckiem jak chore itp, weżniesz opiekę to dostajesz wypowiedzenie.

W przypadku tymczasowego braku opieki rodzicowi przysługuje odpłatne wolne na ten czas.

I od razu możesz
  • Odpowiedz
I nie godziny otwarcia przedszkola są problemem tylko co zrobić z dzieckiem jak chore itp, weżniesz opiekę to dostajesz wypowiedzenie.

@ElectroNICK: ty na pewno masz pracę, a nie jesteś niewolnikiem? W najgorszych januszeksach o których słyszałem nie było takich sytuacji

Na chorobowe i urlop tex nie chodzisz, bo boisz się wypowiedzenia?
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Inaczej sprawa wygląda jak masz zastępców i ktoś może przejąć Twoje obowiązki, inaczej jak masz najbardziej deficytowy zawód i zwyczajnie ciężko o ludzi. Ja na budowie byłem jedynym elektrykiem z papierami. Moi pomocnicy to ludzie po liceum i tzw. łapacze gęsi. Szef doskonale wiedział że jak mnie nie będzie 2 tygodnie to dostanie karę za opóźnienia bo tamci nawet pojęcia co robić nie mają. Ale kasy żebym nianię zatrudnił
  • Odpowiedz
@ElectroNICK: no dobra, ale w takim wypadku nie ma w tym żadnej logiki. Bo co, nie możesz pójść na chorobowe na dziecko, bo jesteś jedyny z papierami, ale jednocześnie za pójście na takie chorobowe zwolni Cie bez zająknięcia? Przecież wtedy tym bardziej zostaje brz człowieka z papierami
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: No widzisz, niektórzy narobią sobie gnoju żeby tylko drugiemu nie dać bo zaraz cała firma się rzuci po podwyżki itp. Tam jest niepisana zasada nie brać L4 bo zwolni. Jeszcze by pokazał że nie zwalnia za L4 to zaraz wszyscy by brali L4. To starsi ludzie go tego nauczyli. Bo przecież można mieć starego pracownika co L4 weźmie dopiero jak palce sobie utnie.

W innej firmie był przypadek że
  • Odpowiedz