Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do osób, które doświadczyły w życiu ghostingu nie jeden raz. Jak reagujecie, kiedy dziewczyna wprowadza w relację w stan zawieszenia? Czekacie licząc na wyjaśnienia, czy sami po jakimś czasie wysyłacie wiadomość i to wy jasno kończącie znajomość? Czy macie też na totalnie wywalone? Mam na myśli tu początkowy etap znajomości, kiedy już trochę ze sobą pisaliście, spotkaliście i nagle pomimo wcześniejszych rozmów, dziewczyna nagle traci zainteresowanie kontaktem #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja na przykład podejmuję symbolicznie próbę nawiązania komunikacji, jeśli nie ma odpowiedzi albo odpowiedź jest na odwal się to następnie go wyrzucam i blokuję

bawienie się w szukanie wyjaśnień jest bez sensu, skoro oczywistym jest takie, że ktoś ma cię w dupie

co tu jest do rozjaśniania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no już nic z tym nie zrobisz, poświęć ten czas innej osobie więcej na tym zyskasz, jak poznasz kogoś kto jest Tobą zainteresowany wtedy zauważysz różnice między zainteresowaniem a ghostowanidm
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: piszę z fake konta jako Alvaro Martinez,programista z Valencii chwilowo w delegacji w Bielsku Białej i proponuje spotkanie na s--s o 3 nad ranem na drugim końcu Polski.Jeśli będzie się zastanawiać dłużej niż 40 sekund,to znaczy,że serio jest chora albo ma depresję i można dać jej szansę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
spokojny-opiekun-91: na początku jak się bawiłem parę lat temu w tinder plaku plaku potem uznałem to za standard i na w-------u starałem się ustawiać tak żeby mi było najwygodniej (blisko mnie oraz jak najszybciej bez monologów w apce ) w razie ghostingu żeby nic nie tracić.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
bystry-fanatyk-19: Nie lepiej po prostu zignorować? Bo tak naprawdę czemu demonizujemy ghosting? Takie wyciszanie relacji to jeden z naturalnych sposobów jej zakończenia. Czemu mamy oczekiwać od innych tłumaczenia się ze swojej decyzji polegającej na zaprzestaniu znajomości? Ghosting jest jasnym komunikatem: nie jestem zainteresowana/y, który to komunikat powinien być zrozumiały dla większości osób obdarzonych umiejętnością logicznego myślenia. Relacje nie są jakimś postępowaniem sądowym, w którym wszystko powinno być oficjalnie zapoczątkowane i zakończone
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Chyba jednak te parę słów dla drugiej osoby się należy, bo jednak poświęciła ona swój czas na rozmowy i spotkanie, nie uważam że trzeba się jakoś tłumaczyć, ale prosty komunikat typu „przepraszam, ale czuję, że nic z tego nie wyjdzie” chyba nie zaboli, a druga osoba będzie wiedzieć na czym stoi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
zrównoważony-wizjoner-1: Nikt nie oczekuje linijek tekstu wyjaśnień, ale z ludzkiej przyzwoitości i szacunku do drugiej osoby, powinno się relacje zakończyć taktownie i zostawiać drugiej strony w zawieszeniu. Ghosting działa po prostu konfudująco, jest zły i wiele mądrych głów już się w tym temacie wypowiedziało. Wystarczyłaby jedna, krótka wiadomość zamykająca temat np. ,,Dziękuję za znajomość, ale uważam, że nie pasujemy do siebie. Powodzenia’’

Uważam, że każda relacja powinna mieć na końcu kropkę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Jeśli przestała pisać, to znaczy, że:
- testuje Twoją reakcję,
- albo liczy, że zrobisz z siebie błazna i zaczniesz "zabiegać",
- albo po prostu zniknęła, bo tak wygląda jej emocjonalna niedojrzałość.
W każdym przypadku - Ty znikasz szybciej
  • Odpowiedz