Wpis z mikrobloga

Goplana Polska - to polska marka wyrobów czekoladowych, obecna na rynku od 1912 roku. Obecnie należy do polskiej grupy Colian Holding S.A. W 2004 roku Colian przejął markę Goplana od Nestlé Polska, co pozwoliło na rozszerzenie oferty o czekolady, batoniki, wafelki czekoladowe (Grześki), praliny, ciastka (Jeżyki) oraz cukierki czekoladowe i karmelowe (Toffino).

Terravita Czekolada - to polska firma z ponad 30-letnią tradycją, specjalizująca się w produkcji czekolady i półproduktów cukierniczych. Siedziba firmy znajduje się w Poznaniu, a jej produkty są dostępne w blisko 40 krajach.

Bałtyk - to polska firma z ponad 100-letnią tradycją, specjalizująca się w produkcji czekolady i innych wyrobów cukierniczych. Powstała w 1951 roku. Firma oferuje szeroką gamę produktów, takich jak czekolady, praliny, likworki, drażetki i karmelki.

Baron - Świat czekolady - to polska marka czekolad produkowanych przez firmę Millano Group, specjalizującą się w produkcji wyrobów czekoladowych i cukierniczych. Millano ma ponad 40-letnie doświadczenie w branży i współpracuje z partnerami z ponad 50 krajów na całym świecie.

#polska #kupujpolskieprodukty #zakupy #slodycze #jedzzwykopem #ciekawostki
PrzylepkaZniszczenia - Goplana Polska - to polska marka wyrobów czekoladowych, obecna...

źródło: temp_file1881688813451572975

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 89
@PrzylepkaZniszczenia

firma z ponad 100-letnią tradycją, specjalizująca się w produkcji czekolady i innych wyrobów cukierniczych. Powstała w 1951 roku

Czegos tu nie rozumiem. Jakim cudem firma zalozona 74 lata temu ma 100-letnia tradycje?
  • Odpowiedz
  • 21
@PrzylepkaZniszczenia: mnie zawsze dziwi że ktoś jest w stanie jeść jakąkolwiek czekoladę z Wawelu. Jedyne co im wyszło to malaga, tiki-taki i kasztanki bo nawet w tej c------j polewie są smaczne, ale trzeba być niezłym zwyrolem żeby świadomie kupować ten szajs w tabliczkach do jedzenia- zarówno mleczny jak i gorzki wariant.
  • Odpowiedz
@PrzylepkaZniszczenia

Goplana Polska - to polska marka wyrobów czekoladopodobnych

Poprawione ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ogólnie wszystkie markowe czekolady strasznie się s---------y a ostatnio przy aktualnej inbie z "kakałem" i jego cenami na światowych rynkach to już w ogóle jest tragedia. Jedyne co się jeszcze do czegoś nadaje to gorzkie marki własne dyskontów.
  • Odpowiedz
Dziwię się trochę, że polscy producenci nie chwalą się polskim kapitałem i lokalną produkcją np. poprzez duży napis na froncie, flagę jak na obrazku od OPa itp. Kupowałbym jak ojejany takie produkty. Do tej pory kupowałem Wawel myślą, że jest polski.
  • Odpowiedz
  • 6
@PrzylepkaZniszczenia Świetny post, akurat ostatnio podjąłem decyzję o kupowaniu polskich produktów i się zastanawiałem nad takimi postami. Z chemii polskie są Ziaja (szampony, płyny pod prysznic), Ludwik (oprócz płynu do mycia naczyń mają też kapsułki do zmywarki i nabłyszczacze, również w wersji eko)
  • Odpowiedz