Wpis z mikrobloga

Przez 3 miesiące dorabiania sobie na taxi po 10 - kilkanaście godzin tygodniowo, myślę, że więcej dowiedziałem się o społeczeństwie, niż jakbym 3 lata doktoryzował się na socjologii. Tak jak w pewnym momencie Neo zaczął kompletnie widzieć przez Matrix, tak jak przejrzałem społeczeństwo na wylot.

P.S. W związku z tym, że sami kulturalni pasażerowie, a także parę razy przewoziłem poważnych ludzi i były poruszane poważne tematy, to nie, nie będę opowiadać żadnych szczegółów co mi ludzie mówią. Przyjmuję sobie zasadę, że jestem trochę jak ksiądz na spowiedzi - co mi ludzie opowiadają, to nie rozpowszechniam.

#taxi #taxizlotowa #taxistory #uber #bolt #socjologia #spoleczenstwo #polska #matrix #redpill
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG no, no już widzę te "poważne rozmowy", "Panie, nie ma lepszego auta na mieście niż moja Skoda..." .
Chłop, co zagazował Fabię 1.0 MPI myśli, że doktorat na taksówce robi ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 5
@AdamF_OG wiesz co prowadzę autobusy przez 5 lat i myślę że wiem więcej o tym twoim mitycznym społeczeństwie niż ty. Na swoich oczach woziłem patologie pijaną z dziećmi, ludzie bezpodstawnie agresywnych i czasem sympatycznych i co mnie nauczyło doświadczenie? Ludzie w skodach a szczególnie taxiarze to Red flag na drodze. Takie npc cary które czasem dostają jakiegoś dziwnego glitchu i robią dziwne manewry.
  • Odpowiedz
  • 1
@AdamF_OG to jak nie chcesz opowiedzieć najbardziej gęstego To po co w ogóle zaczynasz. W piekle jest specjalne miejsce dla takich z podwójną ilością palników pod kotłem
  • Odpowiedz
  • 22
@AdamF_OG jakieś 5 lat na taxi na cały etat i nic a nic moja wiedza o społeczeństwie się nie zmieniła. Ludzie są ludźmi, żadnego mistycyzmu nie zauważyłem. Czasem trafi się ktoś głupi, czasem mądry, czasem ktoś denerwuje, czasem zaciekawi. Natomiast z 3/4 ludzi po prostu wsiada i wysiada po wykonaniu usługi i tyle.

Może żyłeś do tej pory pod kloszem i nie miałeś za bardzo kontaktu z ludźmi, stąd twoje zdziwienie,
  • Odpowiedz