Wpis z mikrobloga

Może ktoś z was mi pomoże, bo już mi opadają witki. Pacjent: Toyota Auris 1.8 Hybryda. Silnik na zimnym odpala z drżeniem/zarzuceniem po czym działa normalnie, w trakcie jazdy ok, po zatrzymaniu na światłach i ruszeniu podobne objawy, po przełączeniu bateria/benzyna lekkie drżenie/czasem zarzuci po czym jest dobrze, ale nie występuje to zawsze, wyższe obroty jedzie normalnie. EGR czyszczony, świece nowe, cewki nowe, jakieś pomysły?
#motoryzacja #toyota #mechanikasamochodowa #mechanika
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

EGR czyszczony, świece nowe, cewki nowe, jakieś pomysły

@Lonsky: a komp pokazuje wypadanie zapłonu na którymś cylindrze? Jest tam dwumasa? ( w nowych auta pojawia się nawet w benzynach)
  • Odpowiedz
  • 0
@Lonsky wiem że egr czyszczony ,ale mimo wszystko zaslepilbym go na moment testów i zobaczył czy problem nadal występuje. Komputer nie wykazuje żadnych błędów przy skanie?
  • Odpowiedz
  • 0
@NuklearnySzpadel Jeszcze sprostuję jako ciekawostkę, właściwie modyfikowane do dzisiaj ecvt już było prawie 30 lat temu w priusie 1. Jedynie wtedy Toyota jeszcze tej przekładni tak nie nazywała a zaczęła jak dobrze pamiętam od ~priusa 3.
  • Odpowiedz
  • 0
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i szukanie przyczyny, ale winnym okazał się sterownik gazu który działał „z lekkim opóźnieniem”.
  • Odpowiedz