Wpis z mikrobloga

• 0
@PiotrFr: właśnie jeździłem teslą i nie zauważyłem problemów. A pomijając słabszą manewrowość, jak tesla wypada w porównaniu do wymienionych modeli?
i co myślisz o EV6?
  • Odpowiedz
@f0rtnight: jest duża różnica. Np Y ma 12 metrów a Enyaq (czy inne na meb) 9 metrów.
Ev6 spoko, ale to auto na trasy, żeby korzystać z tych 800v. Ja choruję na Ioniqa 6 ale nie mogę przeboleć infotaimentu itp.
Ale jedna najlepsza rada, pojeździj różnymi i zobacz co Ci pasuje i to kup. Nie sugeruj się tym co piszą w internecie, bo Ty tym będziesz jeździć. A i weź
PiotrFr - @f0rtnight: jest duża różnica. Np Y ma 12 metrów a Enyaq (czy inne na meb) ...

źródło: 1000020091

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@f0rtnight taki duży samochód do miasta? Jeśli elektryk tylko do miasta to bym celował w coś mniejszego, ale z reguły jest tak, że zaczniesz używać elektryka też do wyjazdów krótsze trasy, a spalinowy będzie stał przez większość roku, więc ja bym na Twoim miejscu myślał mimo wszystko o tym jak ten elektryk w trasie się sprawdzi, bo szczerze mówiąc w mieście każdy będzie dobry.
EV6 vs model 3 to ciężki wybór.
  • Odpowiedz
@mlodir:

słaby serwis KIA i raczej spore zużycie energii - polecam zobaczyć test 1000km Daniela Grzyba. Ja bym więc wybrał Teslę

Słaby serwis Kia, więc Tesla? No tu serwis jest super, i dostępność części xD
  • Odpowiedz
@f0rtnight: nie wychodź wyżej niż kompakt jeśli to na "miasto", zwłaszcza że przy elektryku semgent C najczęściej w środku odpowiada spalinowemu D. Kona/EV3 to będą auta łatwe w odsprzedaży w dobrej cenie. W VAGu możesz dostać dobre rabaty. Zresztą wiele marek daje dobre rabaty na EV, tylko w Polsce trzeba się szarpać.
Btw Niro strasznie wolno się ładuje
  • Odpowiedz
  • 0
@PiotrFr to było w nawiązaniu do częstych, drobnych usterek. Bazując na opiniach, wydaje się że w Tesli jest ich mniej. Oczywiście obraz może być zakłamany przez fanboizm użytkowników elektryków.

Edit: no i Tesla drobne usterki załatwia też mobilnym serwisem.
  • Odpowiedz
a Skoda Elroq? bylem ostatnio ogladac i zrobilla na mnie spore wrazenie na + pod wzgledem wygladu w srodku i na zewnatrz. Cennik zaczyna sie od 150 ale mysle ze juz przy 170 tys czyli 60+pakiet clever mozna miec fajne auto, dodatkowo jakies bardzo dobre oferty na najem tylko ze zasieg pewnie 250-300km
marzab - a Skoda Elroq? bylem ostatnio ogladac i zrobilla na mnie spore wrazenie na +...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz