Wpis z mikrobloga

A Mentzen nie mógł po prostu apropo aborcji powiedzieć, że powinni się tym zająć ludzie, którzy lepiej znają psychikę człowieka, którzy mieli do czynienia ze zgwałconymi kobietami, tylko musiał p--------ć jak korwin? Czy ludzie wymagają od prezydenta by znał się na wszystkim? Nie to, że chciałem na niego głosować, ja po prostu nie pojmuje jak będąc politykiem, można udzielić wywiadu, w którym tak bardzo odpychasz od siebie ludzi. Dramat...
#polityka #mentzen
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A Mentzen nie mógł po prostu apropo aborcji powiedzieć, że powinni się tym zająć ludzie, którzy lepiej znają psychikę człowieka, którzy mieli do czynienia ze zgwałconymi kobietami, tylko musiał p--------ć jak korwin?

@DomBrataAlberta: To tak jakbyś zapytał czemu nie może mieć 100pkt IQ więcej niż teraz. Otóż w tym problem, że ma takie gówniane poglądy i jest z nich dumny
  • Odpowiedz
@bo-banley: no, ale tak obiektywnie patrząc na niego to przecież nie jest głupi, ma jakąś dużą firmę, miliony zarobione. Przecież nie zraziłby swoich wyborców, jakby powiedział, że tamte słowa było trochę nieprzemyślane. Zresztą w sprawie migrantów przyznał się do błędu bo powiedział, że przeczytał jakieś badania. Ale akurat w tej sprawie polega na swojej c------j ocenie. No typ jest po prostu nowym korwinem, tylko łatwiej dociera do ludzi, stąd większe
  • Odpowiedz
A Mentzen nie mógł po prostu apropo aborcji powiedzieć, że powinni się tym zająć ludzie, którzy lepiej znają psychikę człowieka, którzy mieli do czynienia ze zgwałconymi kobietami, tylko musiał p--------ć jak korwin? Czy ludzie wymagają od prezydenta by znał się na wszystkim?

@DomBrataAlberta: Nie, bo kwestia aborcji jest ważniejsza niż gospodarka i ekonomia. Widzisz, Sławek nie zmienił podejścia do aborcji przez lata, ale np.: do 800+, PITu, ZUSu - tak.
  • Odpowiedz
@Apogryw: Chociaż nie jestem zgwałconą kobietą, jestem sobie w stanie wyobrazić, że może nie pomyśleć o braniu tabletki "dzień po" po gwałcie. Ja rozumiem, że taki ciąg zdarzeń, że kobieta zostaje zgwałcona, zachodzi w ciążę i nie bierze tabletki jest raczej mało prawdopodobny, ale czy w związku z tym nie można by było podejść do tego bardziej liberalnie od "10 lat więzienia i c--j, nie zabijamy dzieci". No przecież to
  • Odpowiedz
@bo-banley: ty byś zaczynał od miliardów i skończyłbyś na tym co masz teraz albo jeszcze mniej byś miał. Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy. Pieniądze biznesu nie tworzą. Jak nie potrafisz stworzyć czegoś mając 0zł to tym bardziej nie zrobisz tego mając miliony.
  • Odpowiedz
@DomBrataAlberta: Myślałem, że chodziło o wywiad na kanale zero, ale z tego co kojarzę tam nie byłoby nic o 10 lat więzienia. Być może to zaburza twoją ocenę TEGO wywiadu i w rzeczywistości nie jest tak odpychający.
  • Odpowiedz