Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć mam takie przemyślenia na temat kas samoobsługowych. Ja z nich nie korzystam, bo najczęściej robie zakupy w sklepie który ich nie ma, do tego tylko raz w miesiącu. Nie korzystam z tych kas z czterech powodów po pierwsze to jw, po drugie jeśli już w takim sklepie jestem to nie dość,że sam muszę chodzić i zbierać produkty które chce( co wiadomo,że już jest normą i do tego przywykliśmy a nawet może to i wygodniejsze). Jak już nazbieram pełen koszyk to mam to jeszcze sam kasować? A jeśli już to cena całości powinna być niższa o ok 10-15% skoro wykonuje robote za sklep. Wole jak zrobi to pracownik sklepu, po trzecie właśnie dlatego żeby ten pracownik miał pracę, jak wszyscy przerzucą się na samoobsługowe to sklepy to wykorzystają i zwolnią kasjerki. Po czwarte, bo płacę gotówką, choć tu słyszłem, że niektóre sklepy mają kasy samoobsługowe które przyjmują gotówkę. Macie coś na ten temat do powiedzenia albo jakieś swoje przemyślenia? #sklepy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Kolejny.

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja z nich nie korzystam bo zwyczajnie za duzo czasu to zajmuje. Nie mozesz na biezaco pakowac towaru do torby/plecaka/czegokolwiek tylko skladowac to na tej mikro wadze i dopiero po zaplaceniu, kolejne pare minut sie pakowac.
Non stop wyskakuja jakies bledy i trzeba wolac obsluge.
Czesto w zakupach mam a-----l lub inne towary nie dla dzieci i znow wiaze sie to z czekaniem na obsluge.
Sklepy na moim rejonie
  • Odpowiedz
Nie pracuje na czarno, płacę gotówką z wyboru, bo tak wole

@mirko_anonim: a jak chcesz opłacić rachunki to też idziesz na pocztę stać w okienku bo tak wolisz ;) ? bo to ten sam poziom absurdu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Troche sprowadzasz wpis do innego tematu. Nie za rachunki płacę online, robie przelewy a resztę wypłacam i dziele sobie na poszczególne potrzeby. Zakupy, tankowanie, hobby itd. To nie jest absurd. Po prostu dzięki temu bardzo dobrze zarządzam swoim budżetem i nigdy nie mam braków ani nie muszę się martwić, że mi na coś zabraknie.

luxkms78 ciekawe spostrzeżenie o tym nie pomyślałem.
ExtraPensja "Nie mozesz na biezaco pakowac towaru do
  • Odpowiedz
resztę wypłacam i dziele sobie na poszczególne potrzeby. Zakupy, tankowanie, hobby itd. To nie jest absurd. Po prostu dzięki temu bardzo dobrze zarządzam swoim budżetem i nigdy nie mam braków ani nie muszę się martwić, że mi na coś zabraknie.

@mirko_anonim: przykre to jest
  • Odpowiedz