Wpis z mikrobloga

Hej zwolennicy #mentzen #konfederacja
pytam bez nabijania się, bez ironii, bez złośliwości: wy serio popieracie to, że dzieci z gwałtów lub np. płodu bez głowy itp. muszą się rodzić? W sensie np.: odpukać jeśli ktoś wam zgwałci żonę czy dziewczynę i ta przez to zajdzie w ciążę to będzie oczekiwać, że urodzi?

#wybory #polityka
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kanal35_pl: bez nabijania się, bez ironii i złośliwości odpowiadam, że ten temat jest tak zbędny w debacie publicznej, że nikt nie powinien brać go za czynnik determinujący to, czy warto na kogoś zagłosować bądź nie. Aborcji w wyniku czynu zabronionego jest średnio jedna rocznie. Większe prawdopodobieństwo jest, że kobietę trafi piorun niż będzie musiała dokonać aborcji z tego powodu. Poza tym żaden kandydat nie ma w swoim programie likwidacji przesłanki
  • Odpowiedz
  • 58
@Wokawonsky: @Polacco00: macie partnerki/żony? Gwałty może nie są powszechne, ale już wady płodów się zdarzają. Serio wolicie wyjeżdżać z kraju i później w Polsce mieć rozmowę z prokuraturą niż żeby procedura była legalna i bezpieczna tutaj? Planujecie w ogóle dzieci? Przecież to się może zdarzyć każdemu.
  • Odpowiedz
W razie W zawsze można pojechac do Czech i po sprawie

@Polacco00: Skoro można pojechać do Czech i otwarcie sugerujesz taką opcję to po co w ogóle ta pajacerka z zakazami?
  • Odpowiedz
@kanal35_pl: mam partnerkę i owszem, każdemu może się to zdarzyć, nie zaprzeczam, natomiast statystyka w tym wypadku nie wypada tak źle. Nie znam osoby, która przestała myśleć o założeniu rodziny, bo jest prawdopodobieństwo na poziomie 0,2 promila, że będzie musiała urodzić dziecko z wadami.
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: akurat z nas dwojga ty mówisz jak fanatyk, którego media i władza wytresowały tak, że gdy usłyszy słowo "aborcja" dostaje piany na ustach. Wygadujesz głupoty, które do niczego nie prowadzą, tylko mają wzbudzić emocje, coś o wiejskich babach, aborcjach i Jezusie, coś co nie jest przedmiotem debaty publicznej, bo nie jest żadnym programem żadnej partii ani kandydata na prezydenta.
Odnosząc się do robienia w c---a wyborcy, spójrz na poprzedni
  • Odpowiedz
dla mnie to jest tak marginalny temat, że mam to gdzieś tak szczerze.

@Polacco00: przecież to jednak niewielu tematów, gdzie konfederacja nie bała się głosować w Sejmie. W ważnych głosowaniach zawsze się wstrzymywali. Wystarczy sprawdzić.
  • Odpowiedz
@dlugi-gr zależy co dla kogo jest ważnym głosowaniem. Zresztą ja wiem jak to działa, rządzący czy to PiS czy KO bardzo często do trafnych ustaw dają jakieś kompletnie z d--y zapisy. Więc najlepiej się wstrzymać w takiej sytuacji
  • Odpowiedz