Wpis z mikrobloga

Bigos z młodej kapusty zrobiony, testowałem i smakuje przezajebiście :D
Oprócz głównego składnika, który pokazał się niedawno w sklepach to wrzuciłem: kiełbę, boczek, marchewkę, cebulę, koperek, przecier pomidorowy oraz trochę przypraw.
Uwielbiam ten czas kiedy pokazują się młode warzywa ()
#gotujzwykopem
acidd - Bigos z młodej kapusty zrobiony, testowałem i smakuje przezajebiście :D
Opróc...

źródło: P_20250328_102258

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
nigdy nie dodawałam przecieru pomidorowego

@Maly_skowyrny_zuk: dodaje takiego fajnego twistu na pogarniczu kwaśności i słodkości, zwłaszcza do młodej wg pasuje ideolo :)

dziękuję za tą informację bo też marzę o takim bigosiku

@paula_pila: proszę bardzo :) jakby co to w lidlu i w kaufie nie widziałem i kupiłem w osiedlowym
  • Odpowiedz
@acidd: nie żeby coś było złego w twoim daniu bo pewnie smakuje fajnie, ale w moim móżdżku bigos by mi nie smakował jakby nie wyglądał jak bigos...w sensie musi być taki brunatno/czerwony i mocno wygotowany żeby te dodatki były praktycznie niezauważalne też oprócz grzybów czy śliwek.
  • Odpowiedz
  • 0
@fff112: bo to inny bigos :) ja też lubię też te ciężkie, z grzybami, winem, mięchem - gotowany 3 dni jest itd. Tutaj to taka wersja light, samego gotowania/smażenia w garze kapusty to było pół godziny tylko. Wiosna mode on ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@acidd u mnie sie na to mówi kapuśniak, a nie bigos. Bigos jest raczej wytrawny, a kapuśniak bardziej na "słodko".
  • Odpowiedz
  • 1
to kapuśniak a nie bigos xD nie obrażaj najbardziej szlachetnego dania

@Winter_Scorpion:

to jest profanacja. Bigos tylko z kiszonej się robi. Młoda kapusta jedynie ze sloninka pod zasmażkę doprawiona cytryną i cukrem. No i
  • Odpowiedz