Wpis z mikrobloga

Witajcie, jeździ ktoś na taxi wypożyczając auto od pośrednika? Wisi trochę tych ofert pracy od różnych pośredników. Byłem parę miesięcy za granicą i teraz szukam pracy w PL w zawodzie co może pewnie zająć z 2-3 miechy. Wiem, że kokosów na tym taxi nie zarobie, ale przynajmniej byłaby to w miarę elastyczna praca. Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć jak to wychodzi jeżdżąc u jakiegoś pośrednika typu eternis? Na co uważać?

#taxi #bolt #freenow #uber #pracbaza
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja jeżdżę na swoim żeby sobie dorobić i ciężko do minimalnej dobić, a trzeba serio dużo jeździć, a Ty chcesz jeździć na swojej działalności i licencji czy zatrudnić się na umowie zlecenie u kogoś? Jak u kogoś to wtedy Cię nic nie obchodzi z autem serwisy i paliwo itp. ale dzielisz się zyskiem 50/50. W takim modelu jak klient płaci 20 za kurs to 14 jest z tego zysku netto dla Was
  • Odpowiedz
  • 0
@charlie1919: Jak jeździsz na swoim to dużo więcej wychodzi za OC na taxi? Ciężko minimalnej dobić na czysto ale rozumiem w tych ~160h? Chciałem u kogoś na zleceniu pojeździć żeby sprawdzić jak to w ogóle idzie i później ewentualnie przejść na swoje i jak już będę na etacie dorabiać czasem w weekendy.
  • Odpowiedz
jeszcze nie wiem ile mi OC wzrośnie bo jezdze od 2-3 miesiecy, a skladke mam do sierpnia, ale prawdopodobnie wzrośnie o 50% jak teraz place 600 to bedzie 900, tak 160h to będą okolice minimalnej, bolt się nadaje do dorabiania, a nie na cały etat, chyba że masz stamine i będziesz rypał po 12h to moze i 5-6k na łapę wyciagniesz, ale nie oszukujmy się 12h to tak jakby pracować półtora etatu,
  • Odpowiedz
@KonwersatorZabytkow: no zwracam honor kolego bo myślałem że trochę straszysz, a dostałem propozycję z ubezpieczalni na 6800 !!
i jestem trochę w szoku, a jako że już nie jeżdże, bo to było tylko takie side hustle, to mi się kompletnie nie opłaca i rozkminiam teraz opcje czy można zrezygnować z licencji i z powrotem zamienic auto z taxi na zwykłe żeby rekalkulowali OC po staremu, albo poszukam innych ubezpieczalni,
nie
  • Odpowiedz