Wpis z mikrobloga

Jeżeli nie jesteś turbo bogaty i popierasz likwidację NFZ, żeby wprowadzić ubezpieczenia jak USA, to musisz mieć gwóźdź w mózgu, bo inaczej nie na da się tego odklejenia wytłumaczyć.

#polityka
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeżeli nie jesteś turbo bogaty i popierasz likwidację NFZ, żeby wprowadzić ubezpieczenia jak USA, to musisz mieć gwóźdź w mózgu, bo inaczej nie na da się tego odklejenia wytłumaczyć.

@Badmanek: Wystarczy spojrzeć na #nieruchomosci żeby zobaczy jak kończy się oddanie w ręce Januszy czegokolwiek

Zaraz by się zaczął program dopłat twoja kolonoskopia czy coś xD
  • Odpowiedz
@Badmanek: ale kurde, dramatyczne to jest wszystko.

Wszyscy moi znajomi, co studiowali na państwowych studiach, co byli w państwowych dobrych szkołach, co jeżdżą drogami, nowoczesną infrastrukturą, co jeżdżą pociągiem, co im policja jeździ po osiedlu a żołnierz broni granicy, co sport w darmowej telewizji oglądają, co im babcia z rakiem w szpitalu opiekę dostała.

I wszyscy: JA SAM, JA SAM to zrobiłem, państwo nic mi nie dało, tylko
  • Odpowiedz
@Badmanek żeby być fair, nie lubię konfederosji, ale pomysł, żeby wprowadzić fundusze, które konkurują ze sobą nie jest zły, tak funkcjonuje to na zachodzie, np. w Niemczech i nie przez przypadek tam jest najlepsza opieka zdrowotna. Konkurencja zawsze będzie lepsza od monopolu NFZu.

A system amerykański to najgorsze co może być.
  • Odpowiedz
żeby wprowadzić ubezpieczenia jak USA,

@Badmanek Jasne, wzorujemy się na kraju z największą patologia na rynku usług medycznych. Patologią łącząca najgorsze cechy systemu kapitalistycznego z najgorszymi cechami systemu socjalistycznego. Co może pójść nie tak XD
  • Odpowiedz
@Badmanek Popieram likwidację monopolu NFZ na rzecz kas chorych, jak w Niemczech. Amerykański system to nieporozumienie, ale Niemcy pokazują, że można mieć konkurencyjność w służbie zdrowia bez robienia z niej dramatu jak w USA. Mentzen mówi to samo, więc albo ktoś nie słucha, albo celowo przekręca.

#mentzen2025
  • Odpowiedz
@Badmanek: ja to w ogóle bardzo mocno zwiększył bym wydatki na służbę zdrowia bo jest z tym źle. Tyle jest rzeczy do w-------e które kosztują np 800+ kasę by się znalazło.
Także mocne doinwestowanie NFZ bym widział coś przeciwnego od likwidacji.
  • Odpowiedz
@assninja: po prostu szkoda mu własnych pieniędzy, skoro napisze historyjkę i mu wpłacą.
Ostatnio było coś z tym prokuratorem/sedzią? co w Ameryce zachorował i zbiera na leczenie, a na koncie kasy tyle że bez problemu by wystarczyło.
  • Odpowiedz