Wpis z mikrobloga

@ZaskroniecPapierzasty: Jedni mogą w pierwszej kolejności zwracać uwagę na to kto mówi i oceniać wypowiedź przez pryzmat tego kto ją wypowiada. Inni mogą w pierwszej kolejności oceniać wypowiedź i na podstawie oceny wielu wypowiedzi budować swoją opinię o tym kto się wypowiada.

Zdaje się że Ty możesz częściej należeć do pierwszej grupy podczas gdy ludzie którzy Cię dziwią mogą należeć do drugiej grupy.
  • Odpowiedz
Serio lewica i neuropki ktore miały JKM za ruskiego agenta, teraz mu wtórują i się podniecają tym co wypisuje, bo uderza w konfe?

@ZaskroniecPapierzasty: nie, nic takiego nie ma miejsca. Po prostu śmieję się że Mentzen wygryzł JKM z jego partii a teraz JKM mu odpłaca się. Zresztą, Mentzen brał sporo z nauk JKM ale zrozumiał je opatrznie. Miło patrzeć jak ta rewolucja zjada swoje dzieci.
  • Odpowiedz
@ZaskroniecPapierzasty: Po prostu ataki JKM na Mentzena świetnie obalają główny mit tego kandydata - że on w przeciwieństwie np. do Trzaskowskiego nie zmienia poglądów.
Poglądów to nie zmienił właśnie Korwin, stąd nie jest mu dziś po drodze z tym, co dziś wygaduje Mentzen na wiecach. Strzelałbym, że szalę goryczy przelała ostatnia obietnica Mentzena, że będą wyższe emerytury.
  • Odpowiedz
@ZaskroniecPapierzasty: Korwin jaki byl taki byl, ale przynajmniej starał sie używać logicznych argumentów. To ze ta logika była skrajnie uproszczona i odrealniona i waliła się przy zderzeniu z rzeczywistością to swoją drogą. Mentzen to zwykły populista który już ma w ogóle logikę w pompie.
  • Odpowiedz
@lewoprawo: przecież Mentzen mówił o wyższych emeryturach w kontekście zwolnienia ich z podatku dochodowego, czyli to samo co od zawsze postulował Korwin.

Korwin po prostu się odgraża za w------e z partii, przegraną z Bosakową i punktuje Mentzena, że poszedł inną drogą niż Korwin. korwin nigdy nie miał szans zrobić dobrego wyniku, bo to człowiek niewybieralny. Mentzen odrobił lekcję i zaczął kierować przekaz do szarego człowieka, stąd dobre wyniki sondażowe.
  • Odpowiedz
czyli to samo co od zawsze postulował Korwin.

@labedziejowski: Komu Ty te bajki opowiadasz? XD Ja akurat doskonale pamiętam, co postulował Korwin, bo sam kiedyś byłem nim zafascynowany. ZUS i cały tego typu socjal to rak, a raka się nie leczy, tylko uśmierca albo wycina w całości. Emerytury to zło wcielone i nienormalność, która zniechęca ludzi do posiadania dzieci. Należy jak najszybciej zlikwidować ZUS, a obecne emerytury wypłacić z pieniędzy
  • Odpowiedz
@labedziejowski: Wrzucasz screena z 2020, gdzie Korwin był już przez partię spychany na dalszy plan. Profil Nowej Nadziei, która post o opodatkowaniu emerytur udekorowała wypowiedzią Korwina:
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1564863163590371&id=757876837622345&_rdr

Tylko widzisz, problem w tym że ja też mam google i dobrą pamięć. Oryginalny cytat Korwina w ogóle nie odnosił się do emerytur, tylko do 500+ i pochodził z 2017 (a może jeszcze wcześniej):
lewoprawo - @labedziejowski: Wrzucasz screena z 2020, gdzie Korwin był już przez part...

źródło: GnEmQsyW8AA3Z-9

Pobierz
  • Odpowiedz
@lewoprawo: przepraszam Janusz, że nie znam Twoich poglądów tak dobrze jak Ty sam.

Korwin postulował wielokrotnie zniesienie PIT od pracy a co za tym idzie PIT od emerytur (abstrahując od jego dywagacji nt. ZUS i samego systemu emerytalnego jako szkodliwego społecznie). twierdzenie, że Mentzen chce podnieść emerytury w inny sposób niż dotychczas postulowany przez Korwina to są dopiero bzdury.

A to, że w danym roku Korwin tracił władze w Konfie
  • Odpowiedz
Korwin postulował wielokrotnie zniesienie PIT od pracy a co za tym idzie

@labedziejowski: Nic za tym nie idzie XD Korwin wyrażał poglądy proste, jak drut i tu naprawdę nie ma czego dopowiadać. Widzę, że masz bardzo silną potrzebę, żeby jakoś sobie wszystko wytłumaczyć na obraz świata, który masz w głowie. Ja bym jednak radził brać rzeczywistość taką, jaka jest. Korwin został tu, gdzie zawsze był, Mentzen odjechał z poglądami w
lewoprawo - >Korwin postulował wielokrotnie zniesienie PIT od pracy a co za tym idzie...
  • Odpowiedz
@lewoprawo: dobra, idź się brandzluj do swoich słów, bo widzę że bardzo to lubisz.

Korwin popierał emerytury bez podatku, nie wiem po co w ogóle tu jest jakaś dyskusja. Ale widzę, że potrzebujesz stawiać na swoim więc ok, wygrałeś.

Co do piątki mentzena to mówiłem wyżej, że Mentzen zaczął kierować przekaz do zwyczajnych ludzi, czyli zrobił coś czego Korwin nie był w stanie.

Ale spoko, mordo, wygrałeś dyskusję, jesteś fajny
  • Odpowiedz