Wpis z mikrobloga

Takiego kombosa nie było. Robson zapowiadał nowego Marcinka: jest grubiej. Matkożona, Sai Baba w niebie, znaki na ciele w jednym. W zasadzie brakuje tylko Zdanów i plastelinowego dildosa na szybie. Ale może jeszcze nie dotarłem do tego momentu.
"Królewska historia" - twierdzi Bernaciak.

#ufo #bernatowicz
tonton_ - Takiego kombosa nie było. Robson zapowiadał nowego Marcinka: jest grubiej. ...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tonton_: pieprznięta

to słychać

co ciekawe jak ktoś się nico bardziej interesował Jungowską psychologią to wie, że człowiek postrzega świat mocno symbolicznie.
Przykładowo weźmy takie łożysko - mechanik będzie w nim widział element mechaniczny, dziecko które nie ma pojęcia co to jest będzie widziało w tym zabawkę albo pierścionek a kiepsko wytrenowana sztuczna inteligencja sklasyfikuje to jako koło. Czy któreś z tych symboli jest błędne? W końcu ta rzecz może występować w
  • Odpowiedz
@enten:

I taka sama sytuacja moim zdaniem ma tutaj miejsce. Berni i jego fani zafiksowali się na punkcie reinkarnacji, znaków na ciele czy ufoków i teraz każda sytuacja która z punktu widzenia osoby, która tym tematem w ogóle się nie interesuje byłaby zwykłym losowym zdarzeniem w ich oczach nabiera mistycyzmu i spotkania z najwyższym. Oni sami w to wierzą i są przekonani że to nie przypadek.

Trochę to zaczyna przypominać
  • Odpowiedz
  • 1
@RB514: Raczej wygląda na próbę utwierdzenia kultu pdf-a Sai Baby. Ciekawe po co. Bernatowicz przedstawia temat jako "królewską historię", ale równoczesnie przyznaje, że się nie zapoznał z całością, tylko odnosi się do relacji tej babki. Wg mnie ona go wkręca.
  • Odpowiedz
Matkożona

@tonton_: dziwnym trafem ta pani interesuje się "duchowością" od 20 lat, pewnie mały ma tam niezłą sieczkę z mózgu.

A czemu Robert nie pojedzie do nich, zrobić z nią i dzieciakiem wywiad? Przecież wszystko ma na talerzu, po co nagrywać rozmowy przez telefon jak można się w ciągu godziny spotkać i nagrać rzecz
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Starość, nie radość. Może już wszedł w ten etap, że po Projekcie Kontakt jeździ tylko tam gdzie chce, a nie tam gdzie powinien. Zmieniła się słuszność priorytetów - Rendelsham ważne, przypadki zwykłych ludzi ble. No, chyba, że potwierdzają tezy.
  • Odpowiedz
  • 1
@CalibraTeam: Jest podstawowy problem i wskazówka, że to fejk - tu nie trzeba być deksterem. Relacja zawiera wszystkie wątki, na ktorych punkcie Rob ma p-------a. A ktore nie występują nigdzie indziej: Sai Babą, znaki na ciele, reinkarnacja. Brakuje Zdanó tylko. On jest odklejony. Ale mnie ciekawi, czy ta pan odklejona, czy robi go po wała
  • Odpowiedz
@tonton_: Albo fejk, albo pani jest mocno odklejona od rzeczywistości, na równi z Eterkiem, Zagórskim, czy Bambułą lub dawnym Kolanko.
  • Odpowiedz
@tonton_: Były, były. Jako przykłady nie do obalenia (co NATO Końpederassija?). Ale szkoda, że nie powiązał, ciekaw jestem jak by to połączył.
  • Odpowiedz