Wpis z mikrobloga

#pracbaza #januszebiznesu #rakcontent
Dawno nie widziałem bardziej rakowego wpisu na LinkedIn.
Pamiętajcie jak sytuacja finansowa firmy jest kiepska to przez was bo się opieprzacie.
Na urlopy też wam nie wolno chodzić bo nie będzie miał kto was zastąpić.
Cały urlop to chyba najlepiej wykorzystać po jednym dniu np. środy co dwa trzy tygodnie.

#@$@ jak firma ma problemy z płynnością to pracownik nie ucieknie w siną dal tylko zostanie wywalony bez skrupułów.
muadzik - #pracbaza #januszebiznesu #rakcontent
Dawno nie widziałem bardziej rakowego...

źródło: Screenshot_20250322-162733~2

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 331
1 - pelna zgoda, czesto pracownicy maja wszystko w pompie i firma traci na tym a pracownicy tylko pasozytuja na firmie
2 - p------o, jak firma ma za malo ludzi niech zatrudni nowych. Punkt 2 jest czesto przyczyna punktu 1
3 - tutaj te pania juz totalnie p------o. Jak pracownik ma problemy z wydajnoscia, to firma sama z siebie nie da podwyzki motywacyjnej tylko w-----e xD

Generalnie pracownicy i pracodawcy sa siebie
  • Odpowiedz
Generalnie pracownicy i pracodawcy sa siebie warci, kazdy kazdego chce oskubać.

1 - pelna zgoda, czesto pracownicy maja wszystko w pompie i firma traci na tym a pracownicy tylko pasozytuja na firmie

2 - p------o, jak firma ma za malo ludzi niech zatrudni nowych. Punkt 2 jest czesto przyczyna punktu 1

@Sark: gdyby nie drakońskie podatki w Polsce, l4 które łatwo nadużywać (dlatego bezpłatne wolne, tzw. kacowe w Niemczech, czy
  • Odpowiedz
@muadzik:

bo większość osób które aplikuje to robi to po to, by wyciągnąć wynagrodzenie

Paniusia odkryła skandal - ludzie pracują żeby zarabiać na życie a nie z nudów, pasji i dla idei xD

PS. "wyciągnąć" xD
  • Odpowiedz
@muadzik: Ja nawet tę babkę kojarzę, jakichś wspólnych znajomych mieliśmy na LinkedIn i widziałem jej wpisy xD Pamiętam, że jak nie mogła długo znaleźć pracy, to były wysrywy w zupełnie inną stronę, potem była jeszcze przedstawicielką handlową i szkoleniowcem od samorozwoju. Pewnie całe uniwersum można by wokół tego stworzyć xD Zresztą to "CEO" przy jednoosobowej działalności mówi samo za siebie.
  • Odpowiedz
@muadzik ta baba ma jedne z bardziej rakowych kontentów, jeszcze jak widziałem że bierze jakieś chore pieniądze za kałczing sybikowy to pomyślałem sobie kto z tego chce korzystać xD
  • Odpowiedz
ale mimo wszystko podatki nie sa tutaj jakos super wysokie

@BrakWolnegoLoginu: wysokie koszta pracodawcy, wysokie składki (porównaj to co płaci zwyklak zagranicą i co może za to kupić). Ludzie są mega dymani na hajs, który nie leci na nic poważnego, a do śmieci.
  • Odpowiedz
@muadzik: ta Pani akurat wrzuca frazesy, natomiast jako osoba posiadająca firmę i zatrudniająca ludzi mogę powiedzieć, że po tej drugiej stronie świat nie jest kolorowy. Nie chodzi o to co wypisuje ta kobieta bo to firma ma stworzyć model biznesowy który jest rentowny i pracownika nie powinno to interesować skąd pracodawca weźmie pieniądze. Ja nigdy tak na to nie patrzyłem bo wychodzę z założenia, że to jest moje ryzyko biznesowe.
  • Odpowiedz
  • 11
Polecam obczaić historie zatrudnienia tej idiotki na LinkedIn to od razu będzie jasne dlaczego jest jedną z najbardziej rakowych osób tam. Baba no stop zmieniała pracę, była byle sprzedawcą i robi z siebie teraz jakąś C E O xD
  • Odpowiedz
@muadzik: sprawa jest prosta, każdy pracownik powinien mieć w umowie że dostaje premie za dobre wyniki firmy, od prezesa do szeregowego pracownika

A jeżeli firma jest na giełdzie to opcje na zakup akcji
  • Odpowiedz