Wpis z mikrobloga

@krashann: @wiesniakzdziuryzabitejdeskami
Pkt 2 doprowadzi do patologii jaka jest w USA, NFZ jest jednak potrzebny bo w przypadku pozwanej operacji albo raka masz opiekę. jak ulegniesz wypadkowi to po ciebie przyjeżdża systemowa karetka, Luxmed nigdy swojej nie wyśle. No i bez NFZ masz wybór albo umrzeć albo wyjść ze szpitala z milionowymi długami
  • Odpowiedz
@ch1va5 zniszczę Twój świat pisząc, że wśród znajomych 30+ Latków praktycznie wszyscy zagłosują na Mentzena. Wiesz dlaczego? Bo już zdążyli nauczyć się czym jest popis. Tylko małpa z IQ kamienia może oddać głos na śmieci niszczących kraj( dla jasności popis to śmiecie)
  • Odpowiedz
@dudi-dudi obejrzałem ten wywiad w całości. Tempo x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Płatne studia powinny być już dawno dla takich gownianych kierunków, które nic nie dają gospodarce.
2. Mentzen, nigdzie nie powiedział o całkowitym sprywatyzowaniu służby zdrowia w obecnych warunkach, mowile o konkurujących kasach chorych.
3. Mentzen nigdzie nie stwierdził że nie powinno być lekarzy, stwierdził tylko, ze nie tylko lekarz potrafi nastawić rękę, może to potrafić np. fizjoterapeuta itp.
  • Odpowiedz
kos przed powstaniem NFZ służba zdrowia dawała radę w tym kraju ba i to nawet lepiej,ja na przykład chciałbym mieć możliwość wyboru komu place za ubezpieczenie zdrowotne ¯\(ツ)/¯ Jak kogoś nie stać niech polega na państwie i czeka 25 lat na wymianę kolana

@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Ponieważ w Polsce w przeciwieństwie do innych krajów UE nie ma stawki progresywnej, gdzie najlepiej zarabiający składają się więcej na NFZ przez co mamy najniższe nakłady
  • Odpowiedz
@dudi-dudi: dla mnie śmieszne jest, że wszyscy boją się mentzena czy Nawrockiego, gości którzy jak (jeśli) zostaną prezydentami to żadnej ze swoich obietnic nie spełnia. Prezydent nie ma takiej władzy, musi mieć poparcie większości sejmu aby spełnić swoje obiecanki. Trzaskowski ma największe szanse na spełnienie obietnic bo jego partia rządzi ale ja rudego znam i te obiecanki tez nie przejdą
  • Odpowiedz
@TheFaith69 nie wiem gdzie masz tych znajomych, ale po postach widać że na 99% jesteś z armii konfedebotów xD po statystykach widać że na memcena zdecydowani są oddać głos głównie dzieci xD
  • Odpowiedz
@DrakkainenV im trzeba dać żyć w bańce i tyle xD

Sławne 4,76%
Sławne wygrywane ankiety online.
Sławne ostatnie wybory gdzie wynik beznadziejny, a jakieś typki podrzucali się do góry jakby papieza wygrali xD
  • Odpowiedz
@TheFaith69 zniszczę Twój świat pisząc, ale wszyscy znajomi (w tym ja) 30+ cisną niesamowitą beke z cweltzena i ludzi co planują na niego zagłosować
  • Odpowiedz