Wpis z mikrobloga

Da się to zmienić?

@mirko_anonim: pytanie, czy chce się zmieniać? Wydaje się, że nie. Zazwyczaj u borderek tak jest, że początki są super, potem jest koszmar. Jak borderka przekroczy granice, to opcje są dwie. Albo uciekasz z relacji, albo znowu jest super i tak w kółko, tylko że przesuwanie granic coraz dalej. Potem zostajesz wrakiem, a ona znajduje kolejnego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no nie. Bez komunikacji nie ma związku.
Wiele rzeczy można w relacji przepracować ale aby cokolwiek zmienić obie strony muszą CHCIEĆ ze sobą rozmawiać, mówić i słuchać.

ale przy prawie każdym wyjściu chciałem, aby "zrobiła mi dobrze" - chyba przez tą całą irytację. Nawet kiedy jej się nie chciało, to ja wciąż ją zachęcałem

To jest trochę niepokojące że nabierasz ochoty na zbliżenie gdy partnerka cie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ona ma 18 lat i gdzie w wieku 23 lat będzie się jej wszystko prostowało. Nie wiadomo też czy ty nie masz jakichś odjazdów gówniarskich bo 22 lat to też siano we łbie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

przy prawie każdym wyjściu chciałem, aby "zrobiła mi dobrze" - chyba przez tą całą irytację. Nawet kiedy jej się nie chciało, to ja wciąż ją zachęcałem. Ona to zauważyła, chyba jeszcze bardziej się przez to pogorszyło, a przy tym zaczęła ode mnie wyciągać coraz to więcej kasy. Wiecie, kosmetyki kupisz, to będzie to, "he he he". Nigdy nie byłem w takiej sytuacji, może przez pierwsze dwa/trzy razy mnie to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bracie, trafiłeś na dziewczynę, która emocjonalnie jeszcze jest w liceum, a Ty próbujesz z nią zbudować związek jak z kobietą. I teraz pytanie nie brzmi, czy się da to naprawić - tylko, czy warto. Bo nie jesteś tu po to, żeby ją wychowywać, tylko żeby tworzyć coś wartościowego, co daje Ci spokój, energię i rozwój. A nie wypalenie i frustrację. Napiszę to w bardziej zrozumiały sposób.
Co tutaj naprawdę się dzieje?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Pan_Slon - 18-latka to dziecko? Kiedyś ludzie się żenili w tym wieku, a spora część miała dzieci. Bardziej chodzi o mentalność i w tym przypadku wątpie, czy to główny problem.

@incelowski - obecnie próbuję bardziej ją olewać, nie reagować na te głupie teksty mające wywołać zazdrość albo próbę kontroli, czy powiedzenie w moją stronę, że no co ty tak mi nie ufasz, tylko przecież żartuję. Zobaczymy,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nawet nie widzisz jak mistrzowsko Cię rozgrywa i nawet nie ma w tym celu, robi to bo taka jest, nie masz szans w jej gierkach. Ogarnij dupę, bo zmarnujesz lata życia w toksycznej relacji. A na koniec ona zostawi Ciebie i jeszcze będzie Ci po niej przykro. Albo urwiesz to szybko, ale pozwolisz żeby myślało za Ciebie krocze. Napiszę jeszcze raz - ogarnij się.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dobrze gadasz. Masz plan, masz świadomość i masz jaja. Teraz tylko nie daj się wciągnąć z powrotem w bagno tylko dlatego, że czasem pachnie jak ogród.
Czy dziewczyna, która ma ochotę zdradzać, wrzuca wspólne zdjęcia i pokazuje faceta rodzinie?
Czasem tak.
Bo zdrada nie zawsze wynika z braku szacunku do Ciebie. Czasem wynika z braku szacunku do siebie.
Z braku stabilności. Z emocjonalnej pustki.
Z potrzeby potwierdzania swojej atrakcyjności, zemsty za byle focha albo
  • Odpowiedz