Wpis z mikrobloga

@washington: Rozmawiałem ostatnio z 19'letnim turbo-konfiarzem, deklarował zainteresowanie ekonomią, ale zapytany czy planuje się kształcić stwierdził, że nie potrzebuje studiów bo tylko piorą mózg i on na bieżąco kształci się ,,słuchając mądrych ludzi", naturalnie wyszło że ogląda tylko kanał Mentzena na yt XD
  • Odpowiedz
@washington Mam wrażenie, że młodzi mężczyźni głosują na Konfederację nie dlatego, że zgadzają z poborem albo tymi studiami, ale dlatego że wielu z nich ma nadzieję, ze Mentzen i Bosak zrobią porządek z lewactwem czyli feministkami czy LGBT i liczą, że za ich rządów będzie jak dawniej czyli mężczyźni rządzą a kobiety są w domach.
  • Odpowiedz
@washington ogólnie służba wojskowa to głupota. Szkoda życia. Chcoiaz z drugiej strony zaraz po liceum na 4 miesiące to to nie jest jakoś długo. Na życiu służbowym to nie zaważy a jednak jakieś podstawy poznasz. Jakby Putin nie odwalał to by nikt służby wojskowej nie przywracał.
  • Odpowiedz
Rozmawiałem ostatnio z 19'letnim turbo-konfiarzem, deklarował zainteresowanie ekonomią, ale zapytany czy planuje się kształcić stwierdził, że nie potrzebuje studiów bo tylko piorą mózg i on na bieżąco kształci się ,,słuchając mądrych ludzi", naturalnie wyszło że ogląda tylko kanał Mentzena na yt XD

@Voluminius: z jednej strony im więcej takich kałmuków tym lepiej dla tych co pójdą na studia a z drugiej żyjemy w demokracji i dwóch lumpów jest w stanie
  • Odpowiedz
@washington: świetnie ujęte, trochę taka mentalność chłopa pańszczyznienego, który uważa, że skoro jego ojciec żył w określony sposób, to i on tak może, byleby był dostęp do broni😅 Czytając Pańszczyzne K. Janickiego i Chłopki J. Kuciel-Frydryszak, mam wrażenie, że wiele zachowań sprzed 100, 150 lat jest kropka w kropkę jakbym czytał wypowiedzi zwolenników Konfederacji. To już kuce popierające Korwina 10 lat temu byli bardziej otwarci na świat
  • Odpowiedz
@washington: właśnie analizuje sobie znajomych zwolenników konfy i faktycznie nie znam nikogo takiego po studiach. Nawet po jakiś byle jakich na prywatnej wyższej szkole.
  • Odpowiedz