Wpis z mikrobloga

Ten wykres lata po wykopie od kilku godzin i już pojawiło się sporo komentarzy, że tak duża liczba samotnych kobiet to wina mężczyzn XD

Nic bardziej mylnego - wykres potwierdza to, o czym na tagach mówi się dawna:

- przeciętna z wyglądu kobieta nie jest zainteresowana kimś na swoim poziomie atrakcyjności
- kobiety celują wyłącznie w topowych facetów, z którymi ciężko jest wejść w związek (bo mają duże zainteresowanie)
- witaminka woli ONS raz na 2 tygodnie z Oskarkiem, Enrique czy Mokebe niż związek z przeciętniakiem

Natura

#przegryw #blackpill #logikarozowychpaskow #rozowepaski #p0lka #tinder #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
NetworkCartoon - Ten wykres lata po wykopie od kilku godzin i już pojawiło się sporo ...

źródło: temp_file1924376441143220637

Pobierz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czescmampytanie Twój argument o eksperymencie OkCupida to klasyczny cherry-picking. Takie badania zawsze mają swoje ograniczenia i konkretny kontekst. Poza tym - mężczyźni też mają swoje kryteria, często bardzo powierzchowne.

Co do ról społecznych - tak, świat się zmienia. Jeśli mężczyźni czują, że „system ich dociska”, to może czas się zastanowić, jak dostosować się do nowych realiów, zamiast oczekiwać, że kobiety wrócą do XIX wieku. Jeśli faktycznie zrobiliście „ogromny postęp’”, to chyba
  • Odpowiedz
To, że ludzie mają wymagania wobec partnerów, nie oznacza istnienia jakiejś magicznej, jednostronnej hipergamii.

@Alzena: Znowu opisujesz hipergamię zaprzeczając jej istnieniu. N

To działa w obie strony - i kobiety i mężczyźni selekcjonują partnerów według własnych kryteriów.

Faceci patrzą na wygląd a kobiety są hipergamiczne, świetnie zresztą hibergamię
  • Odpowiedz
to czas na dehumanizację

@Alzena: masz tak generyczne zachowanie i podglądy że rozmawiając z tobą czuję się jakbym rozmawiał z naturą kobiety a nie z osobą.
  • Odpowiedz
Twój argument o eksperymencie OkCupida to klasyczny cherry-picking. Takie badania zawsze mają swoje ograniczenia i konkretny kontekst.

@Alzena: klasyka xD jeśli wyniki badań nie są takie jakie chcemy to tym gorzej dla badań xD nie ważne ze doświadczenia empiryczne też to potwierdzają xd
  • Odpowiedz
@NetworkCartoon: Pięknie będzie obserwować upadek tego społeczeństwa ()

A co do całości dyskusji to nie spotkałem jeszcze kobiety która by przegrywała - ostatnia z którą pisałem na wykopie miała tak wysoko wgrany poziom hipergamii że była w stanie ogarniętego chłopa odrzucić bo "ma brzydki głos"

@LunaHime: Typowy femonoid, nie rozumie, że niekażdy ma pusię i cię zagadują na ulicy. Ba jeszcze dyskryminujący brzydkie
  • Odpowiedz
@tubkas12 ok, kręcisz się w kółko i nie odpowiadasz na argumenty, tylko próbujesz wymusić swoje definicje.

To, że kobiety i mężczyźni mają określone preferencje jest normalne. Ty po prostu wziąłeś normalne zjawiska społeczne i wymyśliłeś dla nich etykietkę, żeby pasowało ci do tezy.

Co więcej, twój argument sam siebie obala - skoro faceci „rozgryźli hipergamię” i „wykorzystują ją do skutecznego oszukiwania kobiet” to znaczy, że nie jesteście żadnymi ofiarami, tylko po
  • Odpowiedz
absolutnie nie i dobrze o tym wiesz. Realne wymagania facetów są o wiele większe - poczynając od wyglądu, wieku, poprzez konkretne zainteresowania (nie daj boże netflix i podróże!!!) a kończąc na studiach które skończyły i zawodach w jakich pracują XD

Zastanawiam się czy wejść w dyskusję ale to chyba nie ma sensu w Twoim przypadku @Alzena
  • Odpowiedz
Nie trzeba aktywnie szukać żeby poznawać co jakiś czas potencjalnych partnerów

@LunaHime: no i coś nie przynosi ci to żadnych skutków, wiec czy nie zaświtało nigdy w twojej głowie ze jednak siedzenie na tyłku i czekanie to za mało?

@czescmampytanie: Przecież to typowe zachowanie kobiety. Ona i tak sama przyznaje, że bez aktywnego szukania co jakiś czas poznaje potencjalnych partnerów. Powodzenia dla chłopa 5/10, który nie nie będzie
  • Odpowiedz
@tubkas12 hehe ty już nawet nie próbujesz dyskutować, tylko rzucasz teksty, które mają mnie sprowokować lub mi umniejszyć. To zabawne, jak faceci, którzy tak narzekają na „kobieca hipergamię” w rzeczywistości sami myślą w najbardziej schematyczny sposób i redukują kobiety do jakichś jednowymiarowych konstruktów.
  • Odpowiedz
@czescmampytanie Nie, to nie działa tak, że jak jakieś badanie pasuje do twojej tezy, to nagle jest prawdą objawioną. Wszystkie badania trzeba analizować krytycznie, zwłaszcza jeśli ich metodologia budzi wątpliwości albo jeśli są wyciągane z kontekstu. Ale widzę, że dla ciebie wystarczy coś przeczytać i już masz „dowód naukowy” xD
  • Odpowiedz
w rzeczywistości sami myślą w najbardziej schematyczny sposób i redukują kobiety do jakichś jednowymiarowych konstruktów.

@Alzena: Redukują to faceci którzy nawet o takich rzeczach nie dyskutują tylko wykorzystują cynicznie tę wiedzę w praktyce. Wiem doskonale co będziesz odpowiadać i jak się zachowywać bo i czytałem mnóstwo takich dyskusji i sam w nich uczestniczyłem. Wiem, że nic do ciebie nie dotrze bo nie ma to szans. Tu już wychodzi moje zboczenie
  • Odpowiedz
@tubkas12 a, czyli teraz mamy taką melodię xD mistrz dyskusji przewidział moje odpowiedzi, bo tyle już się nagadał na forach XD bawisz sie we „wszystko już wiem, wygrana jest moja”, ale w rzeczywistości nie masz nic do powiedzenia i robisz wycofanie z „godnością”. Zachowałeś się jak automat z forum strefa samca - widzisz dyskusję, dostajesz odpowiedzi, reagujesz skryptem „klasyka, natura, hipergamia”. Zero własnej myśli, tylko recytowanie tego samego.
  • Odpowiedz
@NetworkCartoon: Wypowiem się za siebie i znajome mi kobiety- czyli samodzielne kobiety z dużych miast, Nie chodzi nam o znalezienie najprzystojniejszego, a po prostu mężczyzny, który zapewni wsparcie, będzie dbał o siebie (pod kątem czystości), nie będzie creepem z zachowania i będzie preferował związek partnerski. W innym wypadku- po co nam związki? Same się utrzymujemy, s--s możemy mieć właściwie na zawołanie- co nam zmieni związek z inną osobą? Dołoży pracy.
  • Odpowiedz
  • 14
Tak jak pisał @NaByczyHuopSiePryczyy

Dyskusja z Alzeną od początku nie miała najmniejszego sensu - ona post o tym, że kobiety zamiast wybierać osoby ze swojej ligi, uderzają w topkę facetów, sprowadziła do tego, że faceci chcieliby zamknąć kobiety w lochach.

Albo nie rozumie, co czyta i co pisze, albo po prostu trolluje. W każdym razie równie dobrze można dyskutować z kotem.
  • Odpowiedz
@NetworkCartoon Czyli w skrócie: nie umiem odpowiedzieć na argumenty, więc powiem, że druga osoba „nie rozumie’”, „trolluje” a jako wisienkę na torcie porównam ją do kota. Oj chłopy 🤣 „klaaaasyyyyka.”
  • Odpowiedz
@NetworkCartoon:

Albo nie rozumie, co czyta i co pisze, albo po prostu trolluje. W każdym razie równie dobrze można dyskutować z kotem.

Ta wojna płci kończy się właśnie depopulacją. Ostatecznie kultury które ten problem rozwiązały lepiej (to znaczy ludzie tworzą związki które mają dzieci) przetrwają i wyprą te jałowe. Tak natura "waliduje" słuszność jakiegoś *mema

*mema czyli ideologii, kultury,
  • Odpowiedz