Aktywne Wpisy

Zapomniałam życzyć wam wesołego Dnia Żaby. Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewacie.

wfyokyga +44
Kurs gryzienia dzieciuw
źródło: temp_file2471472701276609707
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file2471472701276609707
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przede wszystkim myślę o konsolach. Sam wolę PC ale na kanapie dziecku lepiej mi się bedzie pokazywało konsole. Switch i PS5 mam. Klocka może kupię kiedyś po to ale narazie pass.
No i teraz pytanie do Was, jakei gry polecacie?
myślałem o Kirby, mario kart na switcha. Jest jakiś psi patrol wyścig na ps5.
Jeden problem w tych grach widzę.. jak ja uczyłem się grania, to uczyłem się na grach typu Mario na pegasusie albo micro machines. Potem na PC destruction derby 2.
Ale o co chodzi z tym porównaniem?
To że te gry były proste, mało się działo w tle. Patrzę to mario kart, to dzieje się tam w kij w tle, dziecko będzie rozproszone przez całe tło zamiast skupić się na nauce jak reaguje np auto do używania pada.
Tak, dzieci szybko łapią, tak, ale mimo wszystko pytanie pozostaje. Szukam fajnych gierek, z prostym tłem, gdzie łatwo nauczyć się reakcji gracza na jego ruchy.
Też w miarę bez tekstów, bo wiem ze jest Animal Crossing ale tam jest troche gadania, jeszcze gdyby to miało dubbing polski ;) ale to nie ma w ogóle voice actingu nawet angielskiego.
Jest coś co polecacie?
Nie, to dziecko nie gra na tablecie/telefonie. Nie zamierzam uczyć grać na tablecie, wolę nauczyć grania na padzie to przynajmniej razem możemy się bawić, a nie dać tablet i elo.
#dzieci #gry #konsole #switch #ps5 #rodzicielstwo #gry
A jak już ogarnie sterowanie to polecam rayman legends. To jest na ps5, pc i switcha.
No i jak masz switcha i będzie ci się chciało tłumaczyć jakieś proste teksty to dzieciak na pewno będzie zadowolony z
Tak dziecko krzywdzić, chlip
@Horvath dzięki za tytuły, moving out znam, ten very very valet wygląda zacnie. Wydaje się fajny do zakumanai sterowania z widoku z góry
Do tego, z jakiegoś powodu powstała PEGI 3
Zagrywałem się w to nie znając zasad.
Aaaale, są gry które angażują i uczą. Z takich starszych
To jest wiek w którym mózg wchłania informacje jak gąbka
Ja bym polecał w tym wieku zabawki
Edukacyjne no i żadnych ekranów dotykowych
Im dziecko jest młodsze tym silniej uzależnia elektronika trzymał bym go z dala od takiego czegoś
To nie jest mój interes dałem tylko małą sugestia
@Wierkoszek: wydaje mi się, że 3 lata to jednak trochę za wcześnie na takie gry. Oby nie było - mój synek (3 latka) czasem przez chwilkę (tak z 10 -15 minut) siedział mi na kolanach i patrzył jak zbierałem minerałki w WoWie. Czasem sam na nie wskazywał jak je widział. Sam z synem też planuję grać, ale jednak chcę jeszcze trochę
Poza tym gry kooperacyjne:
- Overcooked (to może wywoływać nerwy ze względu na presję czasu czy ryzyko pożaru) albo Tools Up (tutaj zwłaszcza ogrodowe DLC dało nam mnóstwo radości)
- gry lego, przy czym lepiej te starsze z prostszym sterowaniem
Z 6-latką ostatnio gramy w Phogs