Wpis z mikrobloga

Możecie mi powiedzieć dlaczego deweloperzy, właściciele i pośrednicy mieszkań z łatwością przerzucą koszty katastru na kupujących i wynajmujących ( mimo że będzie to kilka tysięcy rocznie) a nie mogą przerzucić 100 zł za ogłoszenie z OLX. Przyznam że tego nie ogarniam i chciałbym żeby jakiś fachowiec mi to wytłumaczył ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przecież to jest tak głupie że na #pasta się nadaje .
#nieruchomosci #kredythipoteczny #kiciochpyta #heheszki
teresa-kawczynska - Możecie mi powiedzieć dlaczego deweloperzy, właściciele i pośredn...

źródło: temp_file7794136150209412077

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Możecie mi powiedzieć dlaczego deweloperzy, właściciele i pośrednicy mieszkań z łatwością przerzucą koszty katastru na kupujących i wynajmujących ( mimo że będzie to kilka tysięcy rocznie) a nie mogą przerzucić 100 zł za ogłoszenie z OLX.

@teresa-kawczynska: Wymogu opodatkowania z ustawy nie da się uniknąć (w teorii), nie da go się zbojkotować, nie da się przejść do innego, konkurencyjnego "systemu podatkowego" itd. Czy naprawdę trzeba to tłumaczyć jak dziecku?
  • Odpowiedz
@Cogito-sum: Z tym, że jest określona kwota powyżej której nie wynajmie się mieszkania i nie sprzeda, niezależnie od kosztów własnych. Nawet jakby podatki na deweloperów, rentierów, flipperów, były takie, że mieszkanie 25-metrowe sprzedawaliby z minimalną marżą po cenie 1,5 miliona złotych, to i tak by go nie mogli po takiej sprzedać, bo zwyczajnie nikt by im nie kupił.
Ostatecznie klienci kupujący i najmujący, mogą zmienić sobie kraj na taki w
  • Odpowiedz