Aktywne Wpisy

malutak9913 +567
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
Schwarzfahrer +24
Powiem wam, że ten wykop stał się syfem i to niekoniecznie z winy moderacji
Pamiętacie jak wrzucano tu codzieńnie mema co był w gorących z zółto-niebieską gąbką i napisem, że żyje tu X milionów bakterii? Codziennie w gorących, dziś to zapostujesz lecisz na czarno - jesteś ruskim agentem
Dziś każdy wpis uznaje się za ruskiego trolla, wykopki na siłe pokazują jak tu się w polsce super żyje, jak jest zajebisty rynek pracy, jak wszystko
Pamiętacie jak wrzucano tu codzieńnie mema co był w gorących z zółto-niebieską gąbką i napisem, że żyje tu X milionów bakterii? Codziennie w gorących, dziś to zapostujesz lecisz na czarno - jesteś ruskim agentem
Dziś każdy wpis uznaje się za ruskiego trolla, wykopki na siłe pokazują jak tu się w polsce super żyje, jak jest zajebisty rynek pracy, jak wszystko

Od wczoraj jestem dumnym posiadaczem nowej szosy - rok temu złapałem bakcyla i cały sezon przejeździłem na gravelu, naszła mnie ochota na coś szybszego, czego rezultatem jest wczorajszy zakup.
Podążając za frazeologizmem "więcej sprzętu niż talentu", chciałbym uprofesjonalnić swój ekwipunek. Interesuje mnie zakup akcesorii, które pomogą mi w monitorowaniu czynników drogowych jak również w pomiarach wysiłkowych.
Czy zestaw Garmin Edge Explore 2 + czujnik tętna HRM Dual jest w porządku? Interesują mnie głównie parametry związane z jazdą jak ww. tętno i strefy, prędkość, dystans, wzniesienia, kompatybilność ze stravą itd. Kwestie nawigacyjne na początku będą miały dla mnie mniejsze znaczenie, to będzie mój pierwszy licznik tego typu i będę musiał nauczyć się z niego korzystać. Na początek jazda raczej po z góry zaplanowanych trasach.
Niżej widziałem że kolega @d601 wybrał Edge 540 głównie ze względu na funkcje sportowe aniżeli nawigacyjne, u mnie chyba jest podobny kejs?
Z góry dziękuje
#garmin #szosa #licznik
@Maciejas27: takie pytanie, a dlaczego nie Edge 540?
@Maciejas27: tak
@Maciejas27: nie wiem jak 2, ale 1 miał problem z "live segments", czyli nie pokazywał ich w trakcie jazdy (ile do końca, jaki zysk/strata itd). Do tego wymagana jest też strava premium.
@Maciejas27: będzie git, to przeniesie całość jazd do garmina, a z garmina do
@Maciejas27: Różnica w cenie jednak nie duża.
Komentarz usunięty przez autora
EE2 kosztuje 969zł, a Edge 540 - 1400zł to nie taka mała różnica.
Generalnie musisz sobie odpowiedzieć czy zależy Ci na funkcjach treningowych i Climb Pro we free ride, bo to są główne przewagi 540 nad EE2. Jeśli Ci to niepotrzebne to chyba lepiej wziąć EE2 i mieć większy ekran który jest dotykowy, a reszta jest praktycznie taka sama.
@Skyler: Nie wspomniałeś o przewadze baterii w Edge.
Oba te modele są Edge.
Słuszna uwaga, ale jeśli @Maciejas27 się wkręci to sprawi sobie pedały. Ja pomiar mocy mam na trenażerku i bardzo sobie chwalę.