Wpis z mikrobloga

5 lat od trwałe bezrobotnego alkoholika z nerwicą lękową i ciężką depresja do przedsiębiorcy i (już prawie) adwokata. Gdyby ktoś mnie 5 lat temu zapytał gdzie się widzę za 5 lat, to pilot czy astronauta wydawałby się równie absurdalny. Napisze to sobie na mirko, to może kiedyś trafię na ten wpis, a może trafi na niego ktoś w kogo tchnie to trochę tak potrzebnej nadziei i będzie tym pierwszym kamyczkiem.

Może moje życie nie jest idealne, ale dla mnie całkiem zupełnie super. Chciałbym jakoś docierać do ludzi i wyciągać ich z miejsca w którym sam byłem. A najbardziej marzy mi się uświadamianie o czynnikach depresji itp. Jak czasem nieskuteczne jest leczenie „objawowe”, albo jak niediagnozowanie ADD/ADHD u dorosłych utrudnia leczenie nerwic i depresji.

#oswiadczeniezdupy #chwalesie #zalesie #alkoholizm #depresja
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mazaken:

Jak czasem nieskuteczne jest leczenie „objawowe”, albo jak niediagnozowanie ADD/ADHD u dorosłych utrudnia leczenie nerwic i depresji.

Z chęcią bym przeczytał rozwinięcie tego. Bo zakladam, że znasz to z doświadczenia. Jaki impuls sprawił, że nastąpiła zmiana? Czy bylo to wewnętrzne czy może trafiłeś z
  • Odpowiedz
5 lat od trwałe bezrobotnego alkoholika z nerwicą lękową i ciężką depresja do przedsiębiorcy i (już prawie) adwokata.

@mazaken: Mam nadzieje, że nie zamieniłeś na alkoholika wysokofunkcjonującego tylko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gratki miras! Niech się wiedzie
  • Odpowiedz
@mazaken: takie bajki to sobie można opowiadać przedszkolaka. Masz bogatych rodziców że ci dali kasy na wszytko czy wygrałeś w lotto. Będąc alkoholikiem i przegrywam w 5 lat zrobił biznes i studia xDD Pracując we własnej firmie czy na etacie + studia to walka po 16h dziennie już widzę jak alkoholik z depresją daje radę
  • Odpowiedz
@apocalyp5e: ale wy macie urojenie z tymi bogatymi rodzicami. Znam pare osob ktore mimo biedy sie dorobily. Zreszta sam jestem tego przykladem wiec przestancie sobie znajdowac wytlumaczenie rodzicami. Bo akurat wielu z tych bogatych domow to skonczylo gorzej niz z biednych.
  • Odpowiedz
  • 17
@apocalyp5e: od ojca dostałem DDA, nerwicę i odziedziczoną skłonność do alkoholizmu.

@Lohengrin Zachorowałem na 4 roku studiów. Dzięki dość obszernej dokumentacji medycznej (zapomniałem powiedzieć, że po drodze załapałem się na martwicę kości udowej i mam endoprotezę) przywrócono mi termin i pozytywnie rozpatrzono wniosek o wznowienie studiów, więc byłem parę lat do przodu.
  • Odpowiedz
  • 2
@First999: @BrightBeamBuddha ale też każdy każdy kogo zainteresowało/kto ma pytania: ciekawe kwestie poruszyliście, a zainteresowanie wpisem mnie zaskoczyło - żeby odpowiedzieć trzeba by trochę szerzej, więc zrobię to pewnie popołudniu.

Mimo, że długi komentarz dopiero będzie to to;dr:
-Terapia tak
-Leki tak
-Własną pracą nad soba 3xtak (to ciekawszy temat, czemu wyjdź na dwór to klucz do sukcesu, a zarazem dawanie takich rad to
  • Odpowiedz
@mazaken
5 la temu coś zaczynałem, pełen nadziei. "za 5 lat juz będzie wszystko super, na pewno sie uda"

Od roku moim największym marzeniem jest sie rano nie obudzić i nawet na to nie mam odwagi.
  • Odpowiedz
@mazaken:
Sam za kilka dni zdaję egzamin zawodowy na radcę prawnego, i muszę Cię uświadomić, że odsetek alkoholików wśród prawników i lekarzy jest zdecydowanie większy niż względem innych zawodów, do których jest wymagane wyższe wykształcenie.
  • Odpowiedz