Aktywne Wpisy
nowszyja +17
Architekt: zrobimy balustrady z czystego szkła, będzie nowocześnie i mieszkania będą dobrze doświetlone.
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki

źródło: krakow
Pobierz
1-1-1-1 +17

Szukam dobrego ubezpieczenia zdrowotnego, na już.
Od jakiegoś czasu zauważam, że mam sporo dolegliwości związanych z siedzącym trybem pracy no i też sporo pracuję. Z miesiąca na miesiąc dolegliwości nasilają się i czuję, że to już moment, w którym muszę odpuścić pracę i skupić się na zdrowiu. Mam w rodzinie sporą historię ciężkich chorób więc przed badaniami chciałbym zabezpieczyć się finansowo (tak mam oszczędności), w razie gdybym sam wymagał droższego leczenia.
Mam ubezpieczenie na życie ze względu na to, że mam kredyt, ale nie jest ono jakieś bardzo wyszukane, chciałbym zakupić takie, które w przypadku chorób, głównie gastrologicznych/nowotworowych lub związanych z hemoroidami będzie w stanie pokryć część badań lub leczenia.
Nie jestem pewien czy to, że posiadam ubezpieczenie na życie koliduje z tym, ale wydaje mi się, że nie, jestem też świadom okresu karencji. Czy polecicie mi jakieś ubezpieczenie zdrowotne? Wiek to <30lat
#ubezpieczenie #ubezpieczenia #ubezpieczeniezdrowotne
Piszę z anonimowych bo część znajomych zna moje konto, a nie wszystkim chce się dzielić.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Co do kolizji z ubezpieczeniem na życie - kolizji nie ma.
Nie, nawet nie wiem czy na coś choruję, ale chyba nie jest to dziwne, że przed wszelkimi badaniami należy się ubezpieczyć, właśnie na wypadek wykrycia
Ale wykryć można już istniejącą chorobę. I ubezpieczenie jej nie pokryje.
To jakbyś wiedział, że w Twojej miejscowości mógł być pożar i - przed sprawdzeniem, czy Twój dom się pali - chciał się ubezpieczyć od ognia. Zwyczajnie nie rozumiesz idei ubezpieczenia i tego, co ono pokrywa.
Porozmawiaj z agentem, może z jakieś multiagencji.
To jak wykazać, że nie posiadało się choroby? Jeżeli mam ryzyko zachorowania to chyba mogę się
Możliwe, że dobry dla Ciebie będzie gotowy wariant ubezpieczenie z rozszerzeniem onkologicznym.
Muszę też wiedzieć na jaką kwotę chcesz się ubezpieczyć, od tego też zależy ankieta medyczna.
Dodatkowo są też pakiety medyczne, gdzie masz dostęp do lekarzy.
jednakże podczas weryfikacji stanu zdrowia mogą pojawić się pytania, które mogą dotyczyć Twojej sytuacji, mogące mieć wpływ na to na jakich warunkach ubezpieczyciel przyjmie Ciebie do ubezpieczenia, takie jak objawy chorobowe, z którymi chciałbyś w przyszłości zgłosić się do lekarza. Piszesz również o rodzinie, tutaj również mogą się pojawić pytania o poważne choroby u rodziców rodzeństwa.
Dobra analiza potrzeb plus