Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Komentarz usunięty przez autora
Zanieczyszczenie lub uszkodzenie mienia (art. 288 kk) – jeśli ktoś narobi do paczkomatu i go uszkodzi (np. zapcha mechanizm lub zabrudzi elektronikę), może być oskarżony o zniszczenie mienia. Grozi za to do 5 lat więzienia.
Nieobyczajny wybryk (art. 140 kw) – publiczne załatwianie potrzeb fizjologicznych może być uznane za nieobyczajny wybryk i grozi za to grzywna do 1500 zł lub kara
@SzubiDubiDu co? XD oczywiście, że to tak nie działa. Jeżeli tak by było to każdy oskarżony mógłby niemal w nieskończoność sabatować każdą rozprawę. Nowe posiedzenie się rozpoczyna? "Sędzia to urwa a prokurator to Alfons i złodziej!", i cyk trzeba nowy skład sędziowski i prokuratora wyznaczać, bo "stali się oni stroną w postępowaniu"? Lol, nie.
więc tak. Morał drogie dzieci - nie srajcie do paczkomatów. Jest aż nadto "paragrafów na to" ( ͡º ͜ʖ͡º)
zakazanych przez obowiązujące przepisy prawa, w tym przez uPP oraz
właściwe przepisy Światowego Związku Pocztowego, a także: