Aktywne Wpisy

masternodeBTC +501
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się

GARN +201
( o ile piszac LR miales na mysli Land Rover)
@gorzki99: Jednak są to dwie różne marki. Gdyby spojrzeć na ich historię to była burzliwa. Czasami działały pod jednym dachem, czasami pod różnymi. Nawet przed 2000 rokiem Jag należał do Forda a LR (jako część Rover Group) do BMW. O ile dobrze pamiętam dopiero TATA połączyła znowu te dwie marki w Jaguar Land Rover.
Ciekawe co oznacza JLR w dokumentacji :)))
Nie mam zielonego pojecia czy moja szafa pojedzie na fabryke jaguara czy land rovera. Pojedzie do klienta JLR a co on z niz zrobi to mnie to nie interesuje :)
Tak. Dzisiaj to jest jedna marka.
Jeszcze kilkanaście lat temu to były dwa zupełnie różne organizmy.
Kilkadziesiąt lat temu dla odmiany też należały do jednego właściciela.
@Dziad_z_labem: Jeszcze jakis czas temu volvo bylo szwedzkie :)
I tak dzisiaj jaguar to land rover (i vice versa)