Wpis z mikrobloga

Miras ale jaguar to to samo co LR :DDD

@gorzki99: Jednak są to dwie różne marki. Gdyby spojrzeć na ich historię to była burzliwa. Czasami działały pod jednym dachem, czasami pod różnymi. Nawet przed 2000 rokiem Jag należał do Forda a LR (jako część Rover Group) do BMW. O ile dobrze pamiętam dopiero TATA połączyła znowu te dwie marki w Jaguar Land Rover.
  • Odpowiedz
@Dziad_z_labem: Miras ja robie dla nich sprzet. Szafy zasilajace/sterownicze/falownikowe itp na linie produkcyjne ich samochodow.

Ciekawe co oznacza JLR w dokumentacji :)))

Nie mam zielonego pojecia czy moja szafa pojedzie na fabryke jaguara czy land rovera. Pojedzie do klienta JLR a co on z niz zrobi to mnie to nie interesuje :)
  • Odpowiedz
@gorzki99: Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem.
Tak. Dzisiaj to jest jedna marka.
Jeszcze kilkanaście lat temu to były dwa zupełnie różne organizmy.
Kilkadziesiąt lat temu dla odmiany też należały do jednego właściciela.
  • Odpowiedz
@EditorTM: Chociażby dla tego, że jakby nie patrzeć Volvo to auta marki premium chociaż tak ja wiem w Polsce januszom w to trudno uwierzyć. Zaś MG to marka przejęta od Anglików która upadła i była czymś mniej więcej jak Opel.
  • Odpowiedz
@EditorTM: Bo może właścicielsko to jest to samo, ale jeśli chodzi o cały tech i development to zupełnie co innego. Volvo nadal ma główny ośrodek w Goteborgu, a to że przechodził on właścicielsko z rąk do rąk nie zmienia faktu, że ci sami ludzi pracują nad nowymi samochodami (chociaż owszem teraz w Chinach jest duży tech hub)
  • Odpowiedz