Aktywne Wpisy

Paladyn_28 +403
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Zastanawiam się, czy po przekroczeniu tej kwoty nie zacząć lekko rebalansować swoich inwestycji. Aktualnie 30% polskie akcje (głównie olejorz), 70% ameryka z czego 10% to jakieś akcje, reszta to ETFY. Myślę, czy sobie nie założyć IKE, ale tylko pod obligacje i nie nabijać pod korek limitu obligacjami, żeby trochę zbić ryzyko. Do tego mam w planach na 2025 nabycie uncji złota (fizycznego i nie piszcie mi, że jakiś papier lepszy, bo nie jest dla mnie lepszy), ale niestety na złocie trwa pompa pokoleniowa i czekam aż chociaż poleci na to 2900 dolka xD Gdybym dokupił w tym roku jedną uncję, to miałbym już ponad 50 gieta złota. Krypto nie planuję kupować w ogóle - nie znam się na tym, jest to dla mnie niezrozumiałe i w samych założeniach śmierdzi spekulacją, więc trzymam się z daleka.