Wpis z mikrobloga

Siemanko, mam pytanie takie do pecetowych świrków. Pół roku temu kupiłem rtx4700, bo poprzednia graficzna nie dała już rady, natomiast reszty pc nie zmieniałem, mam na nim i5 8600K, 16gb ram. Mam monitor 2k no i nie da się ukryć, że procesor zdecydowanie niedomaga już, wiem, że go męczę grając w nowsze gry, więc czas na zmiany. Czy do 2-3 tysięcy jesteście w stanie coś polecić, żeby w pełni dało radę użyć potencjał grafiki, aby nie było bottlenecka? Zasilacz mam 700W, to chyba nie będzie trzeba zmieniać. "Jedynie" zmienić trzeba płytę główną, procesor, ramy i chłodzenie. Jakieś optymalne pomysły? #pcmasterrace
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@10129 obudowę też pewnie jakąś kupię, bo mam starego gniota, małego, z tragicznym okablowaniem, a właściwie jego brakiem, no i bez modnego przeszklenia. Przez jakiś czas gierki na ultra w 2k uniesie czy to trzeba większą gotówką operować?
  • Odpowiedz
  • 1
@Adamovsky
7600 jest niewiele tańszy od 7700, jak masz tyle kasy to nie wiem czy jest sens.

7600x3d to już całkiem inna sprawa i o nim pisałem, ale on 1500zl. x3d są typowo do gier w których są wydajniejsze od zwykłych.

Jak nie kupiłeś jeszcze aio to już raczej go nie będzie, chodziło mi o konkretne bo było na dużej promocji, teraz już promocji pewnie nie ma i lepiej kasę dołożyć
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 póki co jeszcze nic nie kupiłem, chciałem się zorientować wstępnie co najlepiej i sobie poczytać jeszcze. Dotychczas nie miałem jeszcze aio, więc myślę o takim chłodzeniu bardziej, z czystej ciekawości. Ogółem myślę, że jakoś w ciągu miesiąca pewnie będę kupował
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 no właśnie już zdążyłem zauważyć jakiego mam pecha, że kiedyś nie składałem, jak były w porównywalnej cenie co 7700. Ogółem liczyłem, że zmieszczę się w 2500, ale tak sumując na ten moment to co sobie wymyśliłem, to ponad 3200 mam nawet. Plus wymyśliłem sobie, że złoże biały pecet (bo graficzną mam białą, to żeby wszystko ładnie pasowało), a jakoś tak białe droższe chyba
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 płytę, to planuje tego aorusa co wysłałeś, a zasilacz mam, co prawda czarny, ale w tych obudowach dobrych, to tych kabli prawie nie widać, więc nie jest to problem
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 obudowę sobie wymyśliłem DarkFlash DS900 White, więc wynika, że 3x120 albo 2x140. Chyba, że ktoś miał te obudowę i odradza, bo szmelc, to wtedy innej będę szukał, ale podobają mi się z przeszklonym frontem i bokiem, więc w takie celuje
  • Odpowiedz