Aktywne Wpisy

Ukiss +66
Z pozoru proste polecenie wywołało niemałe zamieszanie – zdezorientowani byli nie tylko uczniowie, ale również ich rodzice oraz tysiące internautów. W podręczniku czytamy: „Odczytaj godziny na zegarach. Wskaż ten, który nie pasuje do pozostałych, i go przekreśl.” Która odpowiedź jest prawidłowa? W sieci nie brakuje domysłów i teorii – od logicznych po całkiem absurdalne.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola

źródło: Zadanie dla 8-latków
Pobierz
SzycheU +68
Kilka godzin temu wrzuciłem zdjęcie opuszczonego kościoła we wsi Brzeźnica (https://wykop.pl/wpis/81708769/opuszczony-kosciol-w-opuszczonej-wsi-brzeznica-pol), teraz jestem już w domu więc wrzucam pełną fotorelację bo wpis o wyjeździe wywołał zainteresowanie grupy osób (⌒(oo)⌒)
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest

źródło: brzeznica
Pobierz
Hejka, podobno aktualnie najbardziej lukratywnym rynkiem pracy w warszawie dla osób po kierunkach finansowo-ekonomicznych z SGH jest trading, doszły mnie słuchy, że są firmy w wwa, które potrafią dać po 15-20k podstawy i kilkukrotność tego w co miesięcznych premiach dla zyskownych traderów. Czy ktoś z was siedzi w tym temacie i może powiedzieć coś więcej. Jak konkretniej to wygląda z zarobkami, czy trudno się dostać? Plusy i minusy takiej ścieżki kariery? Mega mnie to zaciekawiło, dotychczas najbardziej inteligentni ludzie uderzali w consulting albo bankowość inwestycyjną, ewentualnie private equity. Teraz podobno tutaj się zrobiło tłoczniej.
#konsulting #consulting #big4 #finanse #sgh #bankowosc #mckinsey
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
tylko jeśli jesteś zyskownym traderem to po co ci ta praca ( ͡° ͜
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny