Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejka, podobno aktualnie najbardziej lukratywnym rynkiem pracy w warszawie dla osób po kierunkach finansowo-ekonomicznych z SGH jest trading, doszły mnie słuchy, że są firmy w wwa, które potrafią dać po 15-20k podstawy i kilkukrotność tego w co miesięcznych premiach dla zyskownych traderów. Czy ktoś z was siedzi w tym temacie i może powiedzieć coś więcej. Jak konkretniej to wygląda z zarobkami, czy trudno się dostać? Plusy i minusy takiej ścieżki kariery? Mega mnie to zaciekawiło, dotychczas najbardziej inteligentni ludzie uderzali w consulting albo bankowość inwestycyjną, ewentualnie private equity. Teraz podobno tutaj się zrobiło tłoczniej.

#konsulting #consulting #big4 #finanse #sgh #bankowosc #mckinsey

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiem ale się wypowiem. Dochlapanie się do trading deska zajmie Ci kilkanaście lat zwłaszcza w Polsce. Masz CFA? Pomoże jeśli masz. Jak masz top uniwerek uk/usa to raczej wygrasz konkurs. Najlepiej Imperial albo oxbridge z UK.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam znajomą która traduje energia i roczne zarobki na poziomie 400k rocznie to jak najbardziej norma, tyle że musisz ogarniać quanty+ musisz być zyskowny dla firmy, jak odjebiess stratę to w----------z
  • Odpowiedz