Aktywne Wpisy

W październiku się kończy wsparcie dla Windowsa 10.
Osobiście sam nie wiem co zrobię, rozważam opcje Mac lub Linux.
Nie zostanę przy nieaktualizowanym systemie, a Windows 11 to dla mnie potworna padaka.
#linux #windows #microsoft #pcmasterrace #komputery
Osobiście sam nie wiem co zrobię, rozważam opcje Mac lub Linux.
Nie zostanę przy nieaktualizowanym systemie, a Windows 11 to dla mnie potworna padaka.
#linux #windows #microsoft #pcmasterrace #komputery
Co zrobisz w październiku?
- Windows 11 33.9% (84)
- Zostanę przy nieaktualizowanym Windows 10 39.9% (99)
- Linux 17.3% (43)
- Mac 8.9% (22)
Zielonka021124 +262
Francja TFR 1.62 - France's demographic collapse. Francja po cichutku wymiera. Francja będzie mieć kłopoty. Co dalej? Co robić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska

źródło: IMG_20250409_184258
Pobierz
Po latach korzystania wyłącznie z kart nvidii, widząc co się dzieje z cenami zdecydowałem się dać szansę czerwonym i planuję zakupić 9070 XT. Czekam jedynie aż cena trochę spadnie.
Ale jako że noszę się z zamiarem wymiany karty, to w ostatnim czasie sporo przeglądam /r pcmasterrace na Reddicie i co chwilę natrafiam na posty, gdzie ktoś ma problemy po przesiadce na tę kartę. Albo crashe, albo mało klatek, albo czarny ekran, albo reset kompa itd. I normalnie można byłoby założyć, że ktoś nie ogarnia czystej instalacji sterowników (zwłaszcza po przesiadce z nvidii), ale OP zazwyczaj w tych wątkach dawno już skorzystał z Display Driver Uninstaller, trybu awaryjnego, a wielokrotnie nawet stawiał nowy system, a problem nadal pozostaje.
I teraz pytanie: Czy ktoś ostatnio nabył 9070 XT i może się podzielić wrażeniami? Czy u kogoś obyło się bez problemów? Bo nie uśmiecha mi się kupować nowej karty tylko po to, żeby godzinami googlować "czemu nie działa to", "czemu nie działa tamto".
Bo ma najwięcej użytkowników, więc będzie też ilościowo więcej osób z problemami. Tak samo znajdziesz więcej postów z niedziałającymi 3080 niż np. Titanami, mimo tego, że ta druga jest znacznie bardziej problematyczna.
Przy 5070 ti raptem tylko 400zł droższym takie eksperymenty bez sensu
źródło: 90af498a4c1c7ccf569749a483461e3f15b792499c94b90626ead0be614a69fc
Pobierz